•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vera Cruz (1954)

U Meksiku u drugoj polovini 19. veka vojnici Ben i Joe udruže se u unosnom, naoko laganom poslu.

Ben Trane je stariji povratnik iz Američkog građanskog rata, a Joe Erin je beskrupolozni vojnik, čija najveća ljubav je novac. Car Maksimilijan, vladar u Meksiku, za dobru novčanu naknadu, unajmi ih da prate i štite na putovanju za Vera Cruz groficu Marie Duvarre.

Tokom puta Ben i Joe otkriju da je u grofičinoj kočiji sakriven sanduk sa zlatnicima, namenjen caru za borbu protiv huarističkih pobunjenika. Pobunjenici žele svrgnuti habsburškog cara i izboriti nezavisnost Meksika.

Joe, isto kao i egoistična grofica, ima nameru da zlato prisvoji za sebe, a Ben ga želi prepustiti pobunjenicima koji se bore za pravednu, narodnu stvar. Želja za pravdom postaje još jača, kad se zbliži sa mladom, primamljivom džeparicom Ninom, koja je, u suštini, tajna saradnica huarista.

Glumačku ekipu predvode Gary Cooper i Burt Lancaster a režiju potpisuje Robert Aldrich.

NNT
Žanr:avantura, vestern
Godina:1954
Reziser:Robert Aldrich
Scenario:Roland Kibbee, James R. Webb
Uloge:Gary Cooper, Burt Lancaster, Denise Darcel
Box office:9M USD
Studio:Flora Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...