•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Wanted (2008)

Timur Bekmanbetov je režiser prvog ruskog trilera o superherojima sa nadljudskim sposobnostima. Posle spektakularnih filmova Night Watch i Day Watch on je režirao svoj prvi američki film. Wanted je film o silama dobrog i zla, ali ne u obliku nadprirodnih bića, već u okvirima drevnih tradicija. Hladna grafička akcija sa puno nasilnih ubica nadrealno prikazuje uzbudljivu novelu.

Bratstvo čini grupa istreniranih profesionalnih ubica koje vodi Sloan (Morgan Freeman). Loom of Fate im je posvetila misteriozan kod (Guild of Weavers) nađen u fabrici vune pre hiljadu godina. To je pravedno jer su oni dovoljno oprezni i zakleli su se da će predvoditi bolji svet. Možda je ubistvo jednog spas za hiljade - adrenalin prati svaku scenu, pogađate. Angelina Jolie je fokusirana, vidiljivo samo toliko koliko je potrebno da ubije, vozovi se brzo kreću, oružje ima potpuno nov način izrade, brza kola jure druga vozila uz akrobacije u vazduhu, pištolji bacaju plamenove, dok su u pozadini čađave zgrade Chicaga.

Na početku filma Wesley Gibson (James McAvoy) oplakuje jedan običan, zadovoljavajući život. Njegova devojka ga vara sa najboljim drugom, njegov šef je glupi tiranin, a on pati od aneksioznosti. Veoma lepa žena Fox (Jolie) interveniše u apoteci pri pokušaju ubistva i tada se njegov život menja. Bratstvo Foxove želi osvetu ubistva njegovog oca. Krv ubice je očigledno u venama Wesleyja. Uz odmeren humor nemoguće je sve doživeti suviše lično. Karakteri su precizno postavljeni, režija spretna u vođenju glume.Bratstvo je veoma okrutno i upotrebljava oružje čiji meci putuju zakrivljenim putanjama. Iznad svih transformacija, McAvoy izgleda veoma stvarno, a Fox sa tattoom atraktivno. Primarni motiv filma Wanted je ustati za svoja prava i živeti u potpunosti.

Wanted je triler o izdaji i osveti. Svi elementi Vam ukazuju u toku trajanja filma Wanted da ne razmišljate, već pratite akciju. Ovo je simpatičan akcioni film sa dosta prave i nestandardne akcije koji vredi pogledati.

Žanr:Akcija, Krimi, Triler
Godina:2008
Reziser:Timur Bekmambetov
Scenario:Michael Brandt
Uloge:Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...