•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

World Traveler (2001)

Svetski putnik je pravi dokaz teorije da u Hollywoodu nije lako ni glum-cima koji su postigli (zapažen) uspeh. Karijera Julianne Moore je godinama u usponu i kad-tad se moralo desiti da naleti na 'minu'.

'Mina' tj. u ovom slučaju film Svetski putnik nije loše ostvarenje. Naprotiv, svi elementi potrebni za pristojnu filmsku zabavu su prisutni, što bi rekli realizacija je sasvim OK. U tome i jeste stvar jedno nepodnošljivo bledilo i prosečnost, formualističko ređanje elemenata prema starim (i milion puta) proverenim receptima. Mooreova i Crudup su se potrudili, ali ništa ne može da izmeni činjenicu da ćete i ovaj film, odmah po završetku projekcije zaboraviti.

Možda bi ovu priču 'začinili' npr. Coenovi (kao u slučaju njihovog filma Intolerable Cruelty) ili bilo ko drugi skloniji eksperimentisanju i korišćenju bogate hollywoodske tradicije, bar kada su drame u pitanju. Potpuno je besmisleno pokušavati da priče sa već odredenom dramaturgijom menjate u 'moderne'. Sve te scenarističke ideje ne vrede ukoliko nemate odgovarajućeg glumca a teško da je spoj Billy Cradupa i inače sjajne Jullianne Moore uspeo. Ovako, pred vama je potpuno formulaističko viđenje sveta, film bez naročito upečatljivih trenutaka. Šteta što Julianne Moore mora da ovakvim ostarenjima ispunjava 'kvotu'.

Žanr:drama
Godina:2001
Reziser:Bart Freundlich
Scenario:Bart Freundlich
Uloge:Billy Crudup, Julianne Moore, Francie Swift
Uzrast:R
Studio:Alliance Atlantis Communications, Eureka Pictures, IFC Productions
Zemlja:Canada
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...