•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

World War Z (2013)

Jedan čovek će voditi trku protiv vremena da spasi podeljeni svet uoči njegovog konačnog postojanja. Svaka nacija, svako oružje i svaka vojska će ustati, jer poslednja nada za preživljavanje je rat.

Jednog običnog dana Gerry Lane (Brad Pitt) i njegova porodica našli su se usred velikog saobraćajnog zastoja. Bivši UN-ov istražitelj, Lane je predosetio da se ne radi o običnoj gužvi. Policijski helikopteri leteli su nebom, motori divljali po ulicama, a u gradu je naglo zavladao haos. Zbog nečega su ljudi počeli divlje napadati jedni druge - zbog ubojitog virusa koji se širi putem jednog jedinog ugriza i pretvara zdrave pojedince u nešto neprepoznatljivo i životinjsko. Komšija napada komšiju, stranac koji vam je hteo pomoći odjednom postaje opasni neprijatelj.

Ne zna se kako se pojavio virus i broj zaraženih naglo raste svaki dan. Svetom je zavladala pandemija. Zaraženi su porazili svetske vojske i srušili njihove vlade. Lane je primoran vratiti se svom opasnom pređašnjem životu kako bi osigurao sigurnost svoje porodice, i povesti očajnu potragu po celom svetu za izvorom epidemije i nečime što je može zaustaviti.

World War Z je film na kome se neplarirano radilo poprilično dugo i koji je dosta probio planirani budžet. Mnogi su sumnjali u finansijski uspeh filma, ali ipak je on postao najprofitabilniji film Brada Pitta u dosadašnjoj njegovoj karijeri i ostvario je na kraju finansijski dobitak. Taj pozitivni finansijski skor će možda biti presudan i za nastavak (ili nastavke) jer je bilo reči da bi ovo moglo da ispadne trilogija.

Za one koji bi da ipak više uživaj u zombi apokalipsi bolje neka pročitaju istoimenu knjigu koja je značajno kompleksnija i zanimljivija, mada, ljubitelji pomenutog glumca se verovatno neće složiti sa tim. World War Z nije loš film, ali daleko je od savršenog.

Žanr:akcija, drama, horor
Godina:2013
Reziser:Marc Forster
Producent:Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt
Scenario:Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard
Uloge:Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz
Uzrast:PG-13
Award:dve nominacije
Box office:181.7M USD
Studio: Plan B Entertainment, Apparatus Productions, GK Films
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/WorldWarZMovie
Jezik:Engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu