•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

X-Men 2: X-Men United (2003)

X-Men 2 je američka naučno-fantastična akcija iz 2003.

Mutant po imenu Nightcrawler pokušava ubiti predsednika McKenna, ali ubistvo ipak ne čini, kada, čini se, shvati šta zapravo radi. Jean se suočava sa Cyclopsom, kojem priznaje kako ima loš osećaj u vezi budućnosti. Nedugo potom, pojavljuje se i Wolverine, koji nakon što ništa nije pronašao kod jezera Alkali, hitno biva zamoljen da pazi na decu u školi. Istovremeno, uz neke poteškoće, profesor Xavier uz pomoć Cerebra pronalazi Nightcrawlera, nakon čega šalje Storm i Jean da ga hitno pokupe. Ubrzo, one pronalaze Nightcrawlera koji dobrovoljno odlazi s njima, objašnjavajući im pri tom kako nije imao kontrolu nad svojim postupcima u Beloj kući. U međuvremenu, Cyclops i profesor Xavier posećuju Magneta u njegovom plastičnom zatvoru, kako bi saznali je li na bilo koji način bio umešan u napad na predsednika. Čitajući Magnetov um, profesor Xavier otkriva kako je vladin tajni operativac po imenu William Stryker, izvlačio informacije iz Magnetovog uma... i to je samo početak ovog odličnog filma a ostalo ćete morati da pogledate u filmu šta se desilo, a ako to ne bi ste učinili opasno bi ste pogrešili.

Kao što je to bio slučaj i s originalnim filmom (X-Men), X-Men 2 je takođe pokupio reči hvale od kritičara, i pridobio je veliku većinu zajednice obožavatelja tih strip junaka. Takođe, film je na bioskopskim blagajnama zaradio više od svog prethodnika, što je na kraju u Severnoj Americi došlo do brojke od 214.9 miliona američkih dolara, dok je za ostatak sveta ta brojka bila dosta veća i iznosila je 407.5 miliona dolara. Časopis Wizard koji se bavi stripovima je 2003. film nazvao najboljim strip ostvarenjem na filmskom platnu svih vremena. Časopis Empire je film takođe nazvao najboljim strip ostvarenjem na filmskom platnu, ali taj epitet mu je dodelio u 2006. godini.

Pre nego je film X-Men bio pušten u javnost, reditelj Bryan Singer je već bio potvrdio svoj interes za režiranjem nastavka u kojem bi ljudi bili negativci a u kojem bi se takođe pojavio i novi lik po imenu Nightcrawler. Singer je želeo proučiti, "ljudsku perspektivu, onaj slepi bes koji dovodi do huškanja na rat i terorizma." 20th Century Fox je angažovao Davida Haytera i Zaka Penna za pisanje dva različita scenarija za film, a sve u svrhu toga da bi se film mogao pustiti u javnost već u januaru 2002.

U februaru, 2002. godine, Michael Dougherty i Dan Harris su bili angažovani da preprave scenario. Tokom rada na scenariju napravili su 26 konceptualnih izmena, i još 150 izmena na samom setu snimanja. Produkcija je počela maja 2002. u Vancouveru i bila je završena do novembra, iste godine. Cinesite (studio za specijalne efekte) je stvorio 300 scena s vizualnim efektima, tokom kojih se fokusirao na animaciju likova. Rhythm i Hues (studio za specijalne efekte) je stvorio preko 100 scena s vizulanim efektima.

X-Men 2 je odličan film u kome će uživati čak i oni koji nisu ljubitelji stripova ili naučne fantastike.

Žanr:akcija, avantura, naučna fantastika
Godina:2003
Reziser:Bryan Singer
Scenario: Zak Penn
Uloge:Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry
Uzrast:PG-13
Award:5 osvojenih
Studio: Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:Canada
Jezik:Engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...