•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Yoko Ono producira film o svojoj vezi s Johnom Lennonom

Producent Michael de Luca u saradnji s Yoko Ono priprema dramu o njenom odnosu s Johnom Lennonom i njihovoj ljubavnoj priči. Scenario će napisati Anthony McCarten koji je filmom "The Theory Of Everything" preneo na veliko platno život Stephena Hawkinga.

Ikona Beatlesa John Lennon i japanska umetnica Yoko Ono upoznali su se 1966. godine na izložbi u jednoj od londonskih galerija. Lennon se ubrzo rastao od Cynthije i u martu 1969. se na Gibraltaru venčao s Yoko koja je postala centar njegovog života.

Ime Yoko Ono ostaće zauvek vezano za raspad Beatlesa i početak Lennonove solo karijere. Želeći da što više vremena provede sa svojom srodnom dušom, John Lennon je 1970. godine napustio Beatlese. Sa Yoko Ono je snimio tri albuma: "John Lennon/Plastic", "Ono Band" i "Imagine".

Bili su provokativni zagovornici mira i protivnici rata u Vijetnamu. Lennon je 1971. godine za "Rolling Stone" rekao kako ima odgovornost da "proizvede mir".

Sredinom sedamdesetih su se rastali, a nakon kratke pauze su ponovo postali nerazdvojni sve do ubistva Johna Lennona 1980. godine u New Yorku. Yoko se i dalje aktivno bavi umetnošću i čuvar je Lennonove muzike i zaostavštine.

De Luca, koji je poznat po filmovima zasnovanim na istinitim pričama, naveo je u saopštenju da će film biti fokusiran na važne teme ljubavi, hrabrosti i aktivizma u SAD-u i kako im je namera da inspirišu današnju omladinu da stvore jasnu viziju sveta kakav žele i bore se za njega.

Scenarista Anthony McCarten nominovan je za Oscara za film "The Theory Of Everything". McCarten je već bio nominovan za Oscara u kategoriji Najbolji film za filmove: "Captain Phillips", "Moneyball" i "The Social Network". Takođe je producirao "Fifty Shades Of Grey" i nadolazeći film "Fifty Shades Darker".

Nedavno je napisao i scenario za nadolazeći film "Darkest Hour" o Winstonu Churchillu koga će glumiti Gary Oldman i "Bohemian Rhapsody" o Freddieju Mercuryiju koga će glumiti Rami Malek.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila