•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zašto je 'Forrest Gump' razbio svako pravilo o snimanju filmova?

Zvezda filma 'Forrest Gump', Tom Hanks, jednom je izjavio kako je taj film razbio svako pravilo o snimanju filmova.

Nema glavnog negativca, nije strukturiran u tri čina, a glavni lik ne prolazi kroz dramatične promene. Film jednostavno sledi pustolovine mentalno zaostalog čoveka kome je uspelo da ostane zapamćen.

Ove godine se obeležava 20. godišnjica popularnog filma, a 'Forrest Gump' dobitnik je Oscara za najbolji film, za najboljeg glumca i najboljeg reditelja (Robert Zemeckis). Ali, iako je u početku bio vrlo hvaljen, danas je situacija malo drugačija. Naime, mnogi smatraju da je to jedan od najslabijih dobitnika Oscara.

Bez obzira što mislili o filmu, svima se urezala u pamćenje scena kad Forrest odluči da krene na trčanje. Dok jednog dana sedi na svome tremu, bez ikakvog posebnog razloga, odluči da napravi 'mali krug'. Mali krug uskoro se pretvara u malo duži, a taj u još duži. Na kraju Forrest samo nastavlja dalje bez zaustavljanja.

Na kraju se njegovo joggiranje pretvara u trčanje u trajanju od tri godine, dva meseca, 14 dana i 16 sati preko cele SAD-a (to traje samo 7 minuta u filmu).

'Poprilično sam umoran. Mislim da sada idem kući', kaže Gump na kraju.

Ali, Hanks se ipak nije toliko umorio snimajući te scene budući da je njegov brat Jim Hanks služio kao njegov dvojnik na mnogim rutama. Kreatori filma prvo su hteli ubaciti neke druge dvojnike, ali imali su problema sa oponašanjem Forrestovog posebnog načina trčanja.

'To je glup način nas Hanksovih', rekao je Jim Hanks.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...