•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zbog 'Manijaka' plaču od smeha

Danijel Tipura, režiser dokumentarnog filma o preminulom hrvatskom muzičaru Dinu Dvorniku, koji se trenutno snima u Zagrebu, nakon čega sledi snimanje u Sarajevu, Beogradu i Londonu, otkriva da se realizatori ovog projekta neverovatno zabavljaju.

"Znao sam da ću imati strašnih problema u vezi s montiranjem dokumentarca 'Manijak'! Nismo intervjuisali ni 50 posto ljudi, a već ima materijala za četiri dokumentarca. Nestvarno je to kakve nam ljudi priče otkrivaju o Dinu", kaže Tipura. Film bi u aprilu trebalo da bude premijerno prikazan.

"Snimamo i plačemo od smeha. Svakakvih detalja tu ima. Na primer, Rajko Dujmić ga je smatrao muzičkim genijalcem jer Dino nikad nije išao u muzičku školu, nije znao napisati nijednu notu, a u glavi bi imao celu melodiju i pevušeći svoju viziju pesme saradnicima stvorio bi hit. Nikad u životu nije sreo čoveka koji je bio takav muzički vizionar i toliko ispred svog vremena", dodaje on.

Priča kako je Dvornik, kada je s Josipom Lisac snimao pesmu "Rušila sam mostove od sna", pevačicu zaključao u studiju dok nisu završili snimanje. "Gudači koji su trebali svirati u studiju, a nisu imali note, gledali su se u čudu. Dino im je uspeo objasniti šta želi pa su mu se na kraju klanjali kao najvećem dirigentu. Tu je i priča s Jadrankom Kosor, koju je jednom na gostovanju u Vukovaru doveo do ludila. A, tek ono što nam je ispričao njegov najbolji prijatelj Brico, koji ga je poznavao u dušu, o svim njihovim zajedničkim ludorijama...", otkrio je mladi reditelj.

Tipura ističe da ne snimaju muzički dokumentarac, nego priču o njegovom životu.

"Nema tog muzičara, producenta i pevača na prostoru bivše Jugoslavije koji nema neku anegdotu u vezi s njim. Takvim životnim pričama želimo pokazati ljudima kakav je čovek bio, šta je voleo i kako su nastajale njegove pesme", dodaje on.

Website:nezvisne.com
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...