•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čuvena opera „Karmen“ 23. septembra u bioskopu Cineplexx

Letnja sezona najboljih nastupa operskih trupa iz Njujorka završava se u subotu 23. septembra od 18 časova u bioskopuCineplexx UŠĆE Shopping Center brilijantnom produkcijom opere „Karmen", kompozitora Žorž Bizea. Ulaznice za ovaj scenski spektakl su u prodaji na blagajni bioskopa.

Opera „Karmen" je remek-delo koje izaziva smeh zahvaljujući komičnim prevarama, nesvakidašnjim pokretima i lažnim identitetima živopisnih likova. Iako je danas jedna od najpopularnijih i najizvođenijih opera, „Karmen" je na premijeri u Parizu 1875. godine. doživela potpuni fijasko. Kao inspiracija Žoržu Bizeu poslužila je pripovetka „Karmen" koju je napisao Prosper Merime po uzoru na Puškinovu poemu „Cigani".

Očaran lepom i prevrtljivom cigankom Karmen, vojnik Don Hoze joj pomaže da pobegne iz zatvora u koji je dospela zbog napada na jednu radnicu u fabrici cigareta u kojoj i sama radi. Međutim, njenim čarima podleže i toreador Eskamiljo, koga ljubomorni Don Hoze napada i pokušava da ubije. Zbog ljubavi prema Karmen, Don Hoze dezertira, a potom napušta i svoju verenicu Mikaelu. Karmen ostavlja Don Hozea i kreće za Eskamiljom na koridu u Sevilju. Iako je Don Hoze preklinje da mu se vrati, Karmen ga surovo odbija. Tada Don Hoze u očajanju i besu ubija Karmen, dok u pozadini narod slavi još jednu Eskamiljovu pobedu.

Elina Garanča igra naslovnu ulogu zavodljive ciganke, koju je pevala, praćena aplauzima, u mnogim vodećim svetskim operskim kućama. Roberto Alagnaigra opsednutog vojnika Don Hozea, Barbara Fritoli tumači lik Mikaele, dok je Tedi Tahu Rouds toreador Eskamiljo. Operom diriguje Janik Nezet-Seguin,dok iza „dopadljive i brilijantne produkcije" po rečima Njujork Tajmsa, stoji Ričard Ejra.

Karte su u prodaji po ceni od 1.300 dinara po predstavi.

Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...