•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čarlston za Ognjenku zatvara 11.Festival srpskog filma fantastike - U čast Uroša Stojanovića

Projekcijom filma Čarlston za Ognjenku Uroša Stojanovića, u utorak 3. oktobra u Domu omladine Beograda (Sala Amerikana) u 19 časova biće završen 11. Festival srpskog filma fantastike. Ovo će ujedno biti prva projekcija i prvi omaž autoru, nakon njegove nedavne iznenadne smrti. Ostvarenje je premijerno prikazano 2008. godine, napravilo je veliki zaokret na polju fantastike u Srbiji. Sonja Kolačarić i Katarina Radivojević igraju sestre iz sela Pokrp koje u periodu neposredno posle Prvog svetskog rata, vođene babinom kletvom u liku Olivere Katarine, odlaze iz sela bez muškaraca kako bi sebi pronašle muževe, i nailaze na filmskog snagatora Dragoljuba Čoveka od čelika kojeg je igrao Nenad Jezdić i kralja čarlstona Arsu u tumačenju Stefana Kapičića… To je uvod u niz fantazmagoričnih scena, po kome je Čarlston za Ognjenku ostao jedinstven u srpskoj kinematografiji, a 2008. godine prikazan je na 5. Festivalu srpskog filma fantastike.

Ovogodišnji Festival srpskog filma fantastike prikazao je više od 50 ostvarenja iz zemlje, regiona i sveta. O konačnim odlukama odlučuje tročlani žiri u sastavu Viktor Boulankin, osnivač ruskog festivala horor filma Drop, Pavle Zelić, pisac i scenarista i Nemanja Jovanov, snimatelj i pisac. Festival su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Dom omladine Beograda, Filmski centar Srbije, Fox, Akademija Purity, Ben Nye, Jungle Tribe, a realizovalo je udruženje Mladi kadrovi iz Beograda.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....