•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čarolija baletskog klasika Krcko Oraščić 13. decembra u Cineplexx bioskopu

Cineplexx će u nedelju 13. decembra prirediti spektakularan kulturni događaj za sve ljubitelje baletske umetnosti. Jedan od najvećih klasika na svetu, „Krcko Oraščić“, biće prikazan u repriznom izvođenju na velikom platnu Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa sa početkom u 14 časova. Uz legendarnu muziku Čajkovskog i očaravajuće scene i kostime, ova prelepa zimska bajka će zaseniti mnoge ljubitelje ove umetnosti. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

Baletsko remek-delo nas uvodi u bajku o odrastanju, snovima, mašti i prijateljstvu. Ideja je zasnovana na adaptaciji Aleksandra Dime prema uzoru E. T. A. Hofmana. Čajkovski je ovaj balet komponovao 1891. godine, a premijerno je izveden 18. decembra 1892. godine u Marinski teatru u Sankt Peterburgu, zajedno sa operom „Jolanta“, koju je takođe napisao Čajkovski. Balet „Krcko Oraščić“ se nije pokazao preterano uspešnim u početku, ali se početkom 20. veka ponovo javlja interesovanje publike za ovaj balet. Danas on važi za jedan od najpopularnijih ikada napravljenih baleta, koji se tradicionalno izvodi u vreme Božića i novogodišnjih praznika.

Verzija koreografije za balet „Krcko Oraščić“, koju je Jurij Grigorovič ovom prilikom stvorio za Boljšoj, puna je romantičnih i psiholoških razmišljanja o idealnoj ljubavi. Ovo delo istražuje univerzalne i večne teme o ljubavi, moći i zlu. Zimska, baletska čarolija, bajka koja počinje u jednoj božićnoj noći, protkana izražajnom muzikom Čajkovskog, podjednako će opčiniti sve članove porodice tokom svečane sezone i dokazati da niko nikad nije dovoljno mlad ili dovoljno star da bi propratio Krcka Oraščića.

Na Badnje veče, Marijin kum, Droselmajer, daje joj čudnu igračku: drvenog krcka oraščića isklesanog u obliku malog čoveka. U ponoć, kad se slavlje završilo, sve igračke su magično oživele. Krcko Oraščić je dostigao ljudsku veličinu i preuzeo brigu o limenom vojniku, leteći do Meri da je spase, jer joj preti Kralj miševa i njegova vojska.

Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.000 dinara. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

Prikazivanje baleta u Cineplexx bioskopima se organizuje uz poštovanje svih preventivnih mera u cilju smanjenja rizika nastanka i prenošenja virusa COVID-19.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...