•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Četiri evropska filmska festivala - jedna platforma

Četiri evropska festivala kratkog filma Međunarodni dani kratkog filma Oberhauzen, Go Short Festival u Najmegenu, Short Waves Festival u Poznanju i međunarodni festival kratkog filma Vienna Shorts udružili su se prošle godine i osnovali Evropsku mrežu kratkog filma (European Short Film Network – ESFN). Mreža je razvila onlajn portal pod nazivom „This Is Short“ na kojem će od 1. aprila 2021. godine sadržaji pojedinačnih festivala kao i novi zajednički sadržaji biti dostupni na jednoj platformi.

Pandemija je u 2020. godini primorala mnoge filmske festivale da svoje aktivnosti otkažu ili prikažu putem interneta što je dovelo do velikog broja onlajn ponuda. Tako su festivali članovi ESFN došli na ideju da objedine svoje onlajn aktivnosti koje će biti prikazane od 1. aprila do 30. juna 2021. godine. Ponuda će biti dostupna širom sveta, a pristup će biti naplaćen.

U periodu od tri meseca biće prkazano više stotina vrhunskih kratkih filmova, a glavni događaj festivala će biti onlajn takmičenje „New Point of View“ koje će se fokusirati na filmove prilagođene prikazivanju putem interneta. Predstavnici sva četiri festivala će biti uključeni u organizaciju takmičenja. Svake nedelje će biti predstavljena dva filma. Proglašenje pobednika će se održati u najkraćoj noći godine, 21. juna 2021. godine. Za pobednike su obezbeđene novčane nagrade u iznosu od ukupno 8.000 evra.

Holandski softver „Filmchief“ je omogućio spajanje različitih baza podataka festivala i time razvoj projekta u ovom obliku, a publika će moći da poseti različite festivale putem jednog pristupa. Cilj Evropske mreže kratkog filma jeste da se članovi mreže međusobno podržavaju u digitalnom, ali i analognom formatu. Digitalna verzija festivala neće zameniti analognu, nego će je obogatiti i dopuniti.

Više informacije This Is Short

Fotografije:

© Denise Jans

© Noom Peerapong

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...