•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šešir profesora Koste Vujića (2012)

Ovo je priča o neverovatnom profesoru Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović - Mika Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka i o neverovatnom razredu maturanata Prve muške gimnazije, koju čine Mihailo Petrović - Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović, Milorad Mitrović, Milutin K. Dragutinović, Ljubomir Stojanović i drugi, koja će postati istorijsko oličenje epohe, kao akademici, profesori, ministri, političari i drugi uglednici. To je razred za sva vremena kakvog nije bilo ni pre ni posle. Razdred za istoriju i ponos. Oni su, ispunjeni nesputanom energijom mladosti, u život ušli korakom kojim meri vreme.

Uz profesora Kostu Vujića i direktora Đuru Kozarca, u filmu su predstavljeni na svoj osoben način i drugi profesore: istoričar Miloš Zečević, profesor muzike Stevan Mokranjc, kao drugog glavnog junaka iz redova profesora, profesora predvojničke obuke poručnika kapetana Stanića, čiji je pomoćnik kapetan Živojin Mišić, i samog Milana Obrenovića, kralja bonvivana.

Žanr:porodični
Godina:2012
Reziser:Zdravko Šotra
Producent:Zoran Janković
Scenario:Milovan Vitezović, Zdravko Šotra
Uloge:Aleksandar Berček, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Ljubomir Bulajić, Mateja Popović, Uroš Jakovljević, Davor Perunović, Nikola Ranđelović, Zoran Cvijanović, Andrija Daničić, Mladen Sovilj, Stevan Piale, Tamara Aleksić, Isidora Janković, Vesna Čipčić,
Studio:Košutnjak film
Zemlja:Serbia
Website:kosutnjakfilm.rs
Jezik:Srpski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...