•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Bruce-om Willis-om?

Bruce Willis je glumio u filmovima Petparačke priče, (Kventin Tarantino, Zlatna palma 1994. u Kanu), Nobody’s Fool (Robert Benton), 12 Majmuna (Teri Gilijam), In Country (Norman Džuison), Šesto čulo (M. Najt Šajmalan) koji je bio nominovan za Oskara, a njemu doneo nagradu People’s Choice, kao i u kvadrilogiji Umri muški.

Pozorišnu umetnost studirao je na prestižnom Montclair State College. Rodom je iz Nju Džersija. Glumio je u nekoliko pozorišnih predstava i bezbroj televizijskih reklama, a glavnu ulogu dobio je 1984. godine u drami Fool for Love (Sam Shepard) koja je doživela više od 100 prikazivanja na of-Brodveju.

Nagrade Emi i Zlatni globus dobio je za ulogu u seriji "Slučajni partneri", a prvi film bio mu je romantična komedija Blind Date s Kim Basinger (režija Blejk Edvards).

1988. snimio je film Umri muški, a kasnije i Umri muški 2 (1990.), Umri muški sa osvetom (1995.) i Live Free.

Sarađivao je sa brojnim uglednim autorima među kojima su Majkl Bej (Armagedon), M. Najt Šajmalan (Šesto čulo, Unbreakable), Alan Rudolf (Mortal Thoughts, Doručak Šampiona), Volter Hil (Last Man Standing), Robert Benton (Billy Bathgate, Nobody’s Fool), Rob Rajner (Priča o nama), Ed Cvik (Opsada), Luk Beson (Peti element), Beri Levinson (Banditi, What Just Happened), Robert Zemekis (Death Becomes Her) i Robert Rodrigez (Grad greha, Grind House).

Ostali njegovi filmovisu Šakal, Šifra Merkur, Hartov rat, Ubica mekog srca, Povratak ubice mekog srca, The Kid, Jecaji sunca, Talac, 16 Blokova, Alfa mužjak, Lucky Number Slevin i Savršni stranac. Sinhronizovao je Look Who’s Talking i Look Who’s Talking Too, kao i animirane filmove Preko ograde i Rugrats Go Wild!

Vilis je nedavno glumio u filmu Red, koji je bio nominovan za Zlatni globus (glume Helen Miren, Morgan Frimen i Džon Malkovič), a uskoro cemo ga videti u Moonrise Kingdom (Ves Anderson), Looper (Rajan Džonson), G.I. Joe: Retaliation, A Good Day To Die Hard i Red 2.

Osim toga, producirao je filmove Talac i Ubica mekog srca i bio izvršni producent filma Doručak šampiona, koji je snimljen prema romanu čiji je autor Kurt Vonegat.

Vilis, njegov brat Dejvid Vilis i poslovni partner Stiven Eds osnovali su producentsku kuću Willis Brothers Films čije je sedište u Los Anđelesu.

1997. godine bio je jedan od osnivača neprofitne pozorišne trupe A Company of Fools u Vud River Veliju (Ajdaho). Režirao je i glumio u komadu True West (Sem Šepard) čija je ekranizacija prikazana na kanalu Showtime, posvećena Vilisovom pokojnom bratu Robertu.

Vilis je i muzičar koji je 1986. snimio album The Return of Bruno koji je prodat u platinastom tiražu. Snimio je i album If It Don’t Kill You, It Just Makes You Stronger.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu