•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Dolph-om Lundgren-om?

Dolph Lundgren dolazi iz akademske porodice. Rođen je u švedskom Stokholmu i želeo je postane inženjer hemije. Nakon odsluženja roka u mornarici, upisao se na Royal Institute of Technology, a hemiju je studirao i na Washington State University i Clemson University (Južna Karolina). Diplomirao je na The Royal Institute of Technology u Stokholmu, a magistrirao na programu razmene sa australijskim University of Sydney. Dobitnik je Fulbrajtove stipendije za prestižni Massachusetts Institute of Technology u Bostonu.

Iste godine je upoznao egzotičnu pevačicu Grejs Džouns, zaljubio se i odlučio da se preseli u Njujork i da zarađuje kao model. Prvu ulogu dobio je 1985. godine u filmu A View To A Kill, ali pravu prekretnicu iste godine donela mu je nezaboravna uloga u filmu Roki IV.

Lundgren kaže: "Karate i fizička spremnost održavaju me relativno razumnim u ovom teškom i ponekad nehumanom poslu." Osim brojnih nagrada, bio je kapiten švedskog karate tima, šampion Švedske, Evrope i Australije u ful kontaktu i vođa petobojskog tima SAD-a na Olimpijadi u Atlanti 1996. godine.

Osim toga, režirao je pet filmova i osnovao producentsku kuću Thor Pictures. Napisao je i režirao Command Performance (producenti Avi Lerner i Nu Image Films). 2009. godine Dolf i Žan-Kolod Van Dam snimili su Univerzalni vojnik - Regeneracija.

Jedan je od osnivača of-Brodvej pozorišne grupe "Group of Eight". Objavio je video Maximum potential, a trenutno radi na knjizi o fitnesu za muškarce. Razvija i sopstveni organski brand vitamina i dodataka prehrani, kao liniju proizvoda za negu muškaraca. Njegova supruga Anet Kviberg-Lundgren bavi se unutrašnjim uređenjem prostora i modom. Imaju dve kćerke s kojima žive u Londonu i španskoj Marbelji.

Neke od znаčajnijih uloga su mu bile u filmovima: Roki 4, He-Man i gospodari svemira, Univerzalni vojnik, Crveni škorpion, Tihi okidač, Agent Red, Plaćenici...

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...