•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Harvey Keitel-om?

Harvey Keitel (rođen 13. maja 1939.) je američki filmski i pozorišni glumac.

Kao tinejdžer u New Yorku, pre nego što je postao glumac, Keitel je bio slobodni sudski reporter.

Glumački učitelji bili su mu Stella Adler i Lee Strasberg, a u početku se pojavljivao u off-Broadway produkcijama. Tokom ovog perioda, Keitel je upoznao još jednog filmadžiju u proboju, Martina Scorsesea i nastupao je u njegovom studentskom projektu 'Who's That Knocking at My Door' (1967). Od tada, Scorsese i Keitel sarađivali su na brojnim projektima. Keitel je nastupio u glavnoj ulozi u Scorseseovom filmu 'Mean Streets', ali je taj film bio prekretnica za Roberta De Nira.

Tokom osamdesetih, Keitel je glumio i u pozorištu i na filmu, obično u stereotipnim ulogama mafijaša. Quentin Tarantino mu je pomogao devedesetih filmom 'Reservoir Dogs' (1992) da oživi svoju polu-propalu karijeru. Te godine je odigrao i možda svoju životnu ulogu u filmu 'Bad Lieutenant'.

Pokazao je dobru volju pomažući filmašima početnicima pojavljujući se u njihovim prvim filmovima. To nije napravio samo za Martina Scorsesea i Quentina Tarantina, nego i za Ridleyja Scotta (The Duellists), Paula Schradera (Blue Collar), Jamesa Tobacka (Fingers) i Tonyja Buia (Yellow Lotus).

Neke od najboljih uloga po kojima će ostati i zapamćen imao je u filmovima: 'Taxi Driver', 'The Last Temptation of Christ', 'Thelma & Louise', 'Bugsy', 'Bad Lieutenant', 'Reservoir Dogs', 'Pulp Fiction', 'Smoke', 'From Dusk till Dawn', 'City of Industry', 'U-571',' Little Nicky', 'National Treasure'...

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...