•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta nas čeka u petoj sezoni "Sluškinjine priče"?

Jeste li pogledali "Sluškinjinu priču"?

Ova neverovatna serija o ženskoj snazi u Vama će izazvati lavinu emocija. Reditelj Bruce Miller od aprila 2017. pa sve do danas, uspeo je na neverovatan način da ekranizuje potresan roman kanadske književnice Margaret Atwood.

Ova distopijska drama nam je kroz četiri sezone ispričala mučnu priču o Gileadu, vladajućoj tvorevini koja bi se mogla opisati kao pakao na zemlji. Nakon duže pauze, stigla je peta sezona na HBO Max i prve dve epizode su dostupne.

Krv, znoj i suze - ne možemo očekivati ništa manje od toga. Radnja "Sluškinjine priče" se odvija u Americi, u bliskoj i mračnoj budućnosti, kada zbog ekološke i biološke krize dolazi do smanjenja nataliteta, odnosno kritičnog porasta neplodnosti.

Zbog ove situacije, kreira se Gilead, nova vladajuća tvorevina gdje bogati muškarci, sa svojim neplodnim suprugama, vode brigu o državi. Kako bi mogli zasnovati porodicu, autoriteti otimaju plodne žene koje im moraju služiti i rađati decu, sve po izvrnutoj Bibliji koja piše zaista mračna pravila. One u tom trenutku ostaju bez identiteta, porodice i života koji su do tada živele.

Njihova patnja, kazne, sakaćenja, silovanja i smrti detaljno su opisane u četiri turbulentne sezone. Kraj četvrte sezone nas je sve ostavio bez teksta, pre svega zbog neverovatne izvedbe Elisabeth Moss koja je od horora svog života uspela napraviti – barem triler.

Moss ima neverovatno snažnu ulogu koja je iz sezone u sezonu neprestano rasla. Nesebični potezi koji bi je mogli stajati života, na kraju četvrte sezone su se napokon isplatili.

A šta nam donosi nastavak?

Nakon što je June osvetila patnju žena Gileada, radnju je iznela izvan njegovih zidina. Dakle, radnja nove sezone će se odvijati izvan post-američke teokracije, a June će, kao predvodnica pokreta otpora ponovno dati celu sebe kako bi spasila i zadnju silovanu i otetu ženu.

Serena, koju glumi takođe odlična Yvonne Strahovski, napokon će ispasti iz središta moći i nastradati od zakona koje je sama donela. To će biti trenutak, kažu kritičari, u kojem ćemo moći videti neverovatnu narativnu matematiku. Serena je bez Freda samo žena, što je u Gileadu jedno veliko ništa. U petoj sezoni će Serena osetiti barem delić boli koje je nanela June i ostalim ženama.

Jedno od velikih iznenađenja je odlazak omiljene Emily, koju glumi Alexis Bledel.

Nakon dugo razmišljanja osetila sam da se u ovom trenutku moram maknuti iz Sluškinjine priče. Zauvek sam zahvalna reditelju Bruceu Milleru što je napisao tako istinitu i rezonantnu priču. Hvala svima, rekla je Bledel u jednom od intervuja.

Moss je rekla da nas čeka jako uzbudljiva i eksplozivna nova sezona koja će u prvi plan staviti borbu i tako nas, barem na kratko, odvući od ružne patnje koju smo gledali u protekle četiri sezone.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...