•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Žućko - Priča o Radivoju Koraću (2011)

Sve vezano za Radivoja Koraća Žućka, njegovu ličnost i život nalik je filmskoj priči. U igranom delu filma rekonstruisani su neki bitni detalji iz njegovog života: prvi košarkaški koraci, ratni zbeg u Lici, odvođenje oca na Goli otok, druženje s prijateljima, susreti sa Titom i Andrićem, saobraćajna nesreća... Kroz priču o Žućku vode nas naši proslavljeni košarkaši, Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić. Veliki broj čuvenih košarkaških zvezda, koje su stvarale i zauvek obeležile našu, evropsku i svetsku košarkašku istoriju takođe se pojavljuju u filmu. Mnogi od njih su i članovi košarkaške Kuće slavnih. Korać je bio renesansna ličnost. Osim sporta, bio je strastveni zaljubljenik u nauku, književnost, slikarstvo, muziku. Kažu da je po svom obrazovanju, interesovanjima, inteligenciji mnogo odskakao od svoje okoline. Radivoj Korać je ispisivao zlatnim slovima istoriju naše košarke. I ne samo to. Na njemu svojstven, tih i nenametljiv način menjao je na bolje vreme i društvo u kojem je živeo, ostavljajući mnogo toga u nasleđe budućim generacijama.

www.radivojkoracfilm.rs
Žanr:biografski
Godina:2011
Reziser:Gordan Matić
Producent:Marko Pajić, Gordan Matić
Scenario:Gordan Matić
Uloge:Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Tihomir Stanić, Voja Brajović, Tamara Krcunović
Studio:GARGANTUA FILMS, ReKREATIVNO
Zemlja:Serbia
Website:www.radivojkoracfilm.rs
Jezik:Srpski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...