•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Vrata“ od 6. septembra u bioskopima

Najnovije ostvarenje poznatog mađarskog reditelja Ištvana Saba, „Vrata“, u domaćim bioskopima će se prikazivati od 6. septembra. Glavne uloge u ovoj drami igraju dobitnica „Oskara“, Helen Miren, i austrijska glumica Martina Gedek.

U pitanju je adaptacija istoimenog romana mađarske autorke Magde Sabo koji govori o odnosu dve jake žene – poznate, usamljene spisateljice i njene kućepaziteljke, koje blagovremeno postaju dobre prijateljice.

Magda, mlada spisateljica, zapošljava stariju ženu po imenu Emerens, kao kućepaziteljku. Od prvog susreta jasno je da Emerens nije obična služavka. Iako je svi u gradu znaju i poštuju, niko zapravo ne zna ništa o njenom životu, niti je iko ikada bio u njenom domu. Ipak, dramatični događaj u Magdinom životu, nateraće Emerens da otkrije deliće svoje traumatične prošlosti – prošlosti koja objašnjava njeno čudno ponašanje i koja će njihovo prijateljstvo dovesti do tragičnog kraja.

Ištvan Sabo je mađarski reditelj i scenarista. Međunarodni uspeh stekao je filmom “Mefisto” za koji je osvojio “Zlatnu palmu” u Kanu za najbolji scenario, a potom i “Oskara” za najbolji strani film. Od početka devedesetih Sabo počinje da snima filmove na engleskom jeziku, ali ostaje veran rodnoj zemlji, gde i dalje često sarađuje sa mađarskim glumcima. Od njegovih značajnijih filmova izdvajaju se još: “Sastanak sa Venerom”, “Na čijoj strani”, “Kao Julija”.

mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu