•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čovek čije se ime pamti kroz vekove - Knez Lazar - podržite projekat!

Knez Lazar je jedna od najznačajnijih istorijskih ličnosti u bogatoj srpskoj istoriji. Ličnost o kojoj su stvoreni mitovi, legende, čije je ime postalo sinonim za slobodu Srba. Život i smrt kneza Lazara su tokom vekova postali mit, u kome ljudi više ne razdvajaju istinu od fantazije, predanje od istorijskih činjenica.
Igrano-edukativni film KNEZ LAZAR prati život kneza Lazara Hrebeljanovića od rođenja, odrastanja na dvoru cara Dušana, preko venčanja s Milicom i napredovanja do kneza, gradnje prestonog grada Kruševca, sve do same Kosovske bitke.

Glavne uloge igraju Vojin Ćetković u ulozi starijeg kneza Lazara, Biljana Nikolić u ulozi starije knjeginje Milice, Miloš Đurović u ulozi mladog kneza Lazara, Marta Bjelica u ulozi mlade knjeginje Milice. Narator u filmu je Goran Dimitrijević. Film je deo master rada Marka Marinkovića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku istorije.

Plan autora je da se snimi film od 45 minuta koji bi se koristio pre svega kao nastavno sredstvo u svim školama u Srbiji.

Film prikazuje život kneza Lazara kroz najbitnije momente od njegovog rođenja do Kosovske bitke.

Radnja filma započinje njegovim odrastanjem i sticanjem titula na dvoru cara Dušana. Pratimo njegovo razvijanje kao vojnika i posvećenost svojim dužnostima na dvoru uz potpunu predanost caru. Prikazuje se stvaranje ljubavi između Milice i kneza Lazara što vodi blagoslovu cara za njihovo venčanje.

Jedan deo filma je posvećen izgradnji srednjovekovnog Kruševca kao prestonice i jačanju Lazareve moći u Srbiji i njegovu želju da Srbiju opet načini snažnom državom na Balkanu. Posle uspešne odbrane od sve češće najezde turske vojske knez Lazar se sprema za konačni obračun na Kosovu polju.

https://www.filmknezlazar.rs/

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila