•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Tim Robinsonom?

Krut, njanjav i pomalo nefleksibilni glumac osamdesetih, koji je trenutke slave doživeo devedesetih, Tim Robins, još jedan je u nizu koji ne blista poslednjih desetak godina. Poznat široj public po filmovima „Bull Durham“, patetičnom „The Shawshank Redemption“ i „Mystic River“, poslednjih godina dobijao je male filmove u većim naslovima, i veće uloge u manjim naslovima.

1992 ponuđen mu je ugovor da snimi album, što je tada odbio jer je smatrao da nema ništa da kaže svojom muzikom, ali je 2010 otišao na turneju sa svojim albumum „Tim Robbins & The Rogues Gallery Band“, kolekcijom pesama koje je pisao 25 godina unazad.

2006. godine uspešno je režirao pozorišnu predstavu Orvelovog romana „1984.“

Važi za najvišeg glumca (1,95) koji je dobio Oskara.

Filmografija:

1982 St. Elsewhere

1984 No Small Affair

Toy Soldiers

1985 Fraternity Vacation

The Sure Thing

1986 Howard the Duck

Top Gun

1988 Tapeheads

Bull Durham

Five Corners

1989 Erik the Viking

Miss Firecracker

Twister

1990 Jacob's Ladder

Cadillac Man

1991 Jungle Fever

1992 Bob Roberts (Globus)

1993 Short Cuts (Globus)

1994 I.Q.

Prêt-à-Porter

The Shawshank Redemption

The Hudsucker Proxy

1995 Dead Man Walking

1997 Nothing to Lose

1999 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

Cradle Will Rock

2000 Mission to Mars

High Fidelity

2001 Antitrust

2002 Human Nature

The Truth About Charlie

2003 Mystic River (Oskar i Globus za epizodu)

Code 46

2004 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

2005 The Secret Life of Words

Zathura

War of the Worlds

2006 Tenacious D in The Pick of Destiny

Catch a Fire

2007 Noise

2008 The Lucky Ones

City of Ember

2011 Green Lantern Senator Hammond

Cinema Verite

Podeli:



Preporucujemo

Nova americka serija sa srpskim autorima na kanalu DIVA od...
Film o slavnom kuvaru Entoniju Burdenu stiže u bioskope
FEST - Održane promocije knjiga „FEST: Zaveštanje od...
Mračne, napete, hladne skandinavske serije vrhunske...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 13. do 19. maja
FEST - Danilo Šerbedžija: Čestitam ekipi FEST-a na...
Premijera dokumentarnog filma Beskućnik Dendi u Bioskopu...
Dani knjige Filmskog centra Srbije od 14. do 20. maja na...
BINA - Izložba „BETA_Enough is enough“ u Kolektivu...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 6. do 12. maja
FEST - Svečano otvoren 49. Međunarodni filmski festival...
Mortal Kombat (2021) (2021)
Porodica Kremenko ponovo stiže na male ekrane
Preminuo glumac Feđa Stojanović
Patrik Dempsi o povratku u 'Uvod u anatomiju'
9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza –...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 6. do 12. maja
Molijerovi dani od 11. do 22. maja u znaku obeležavanja 70...
365 Days (365 dni) (2020) (2020)
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 6. do 12. maja
Vanquish (2021) (2021)
Porodični vikend u bioskopu Cine Grand Delta Planet 8. i...
FEST - Dalibor Matanić: Ljubav može pobjediti na kraju...
FESTIVAL FESTIVALA „NAJBOLJI OD NAJBOLJIH“ OD 12. DO...
Selekcija FEST Fokus na 49. Međunarodnom filmskom...
Od tvorca serije La Casa de Papel: Sky Rojo zaludela svet
Održana premijera filma DOHVATI NEBO u okviru...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 13. do 19. maja
Spilbergova “Priča sa zapadne strane”: Objavljen prvi...
Stigao je trejler za treći deo horora Prizivanje zla