•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Žarko Laušević

Žarko Laušević (Cetinje, 19. januar 1960) je srpski pozorišni i filmski glumac.

Laušević je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu „Progon“. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima „Savamala“ i „Direktan prenos“ Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji „Sivi dom“ (1984), koja mu je donela veliku popularnost. Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: „Šmeker“ (1985), „Svečana obaveza“ (TV) (1986), „Dogodilo se na današnji dan“ (1987), „Oficir s ružom“ (1987), „Braća po materi“ (1988), „Boj na Kosovu“ (1989), „Original falsifikata“ (1991), „Bolje od bekstva“ (1993), „Kaži zašto me ostavi“ (1993), „Nož“ (1999).

Objavio je 2011. knjigu „Godina prođe dan nikad“.

Filmografija:

1978. M. V.

1982. Savamala

1982. 13. jul

1982. Ruski umetnički eksperiment

1982. Progon

1982. Direktan prenos

1983. Hasanaginica

1983. Mrtvi se ne vraćaju

1983. Dani AVNOJ-a

1983. Igmanski marš

1983. Oštrica brijača

1984. Ne tako davno

1984. Lazar

1985. Jedna polovina dana

1985. Jagode u grlu

1986. Dobrovoljci

1986. Lepota poroka

1986. Svečana obaveza

1986. Šmeker

1986. Sivi dom

1987. Pod ruševinama

1987. Dogodilo se na današnji dan

1987. Rimski dan

1987. Oficir s ružom

1987. Oktoberfest

1988. Leto

1988. Vuk Karadžić

1988. The Fortunate Pilgrim

1988. Journey to the South

1988. Braća po materi

1989. Boj na Kosovu

1989. Atoski vrtovi - preobraženje

1990. Stela

1990. Kolubarska bitka

1990. Zaboravljeni

1990. Početni udarac

1990. Bal

1991. Original falsifikata

1991. Montenegro

1992. Crni bombarder

1992. Preci i potomci narator

1993. Kaži zašto me ostavi

1993. Bolje od bekstva

1994. Rođen kao ratnik

1999. Ranjena zemlja

1999. Nož

Podeli:



Preporucujemo

Brad Pitt i Lewis Hamilton snimaju film o Formuli 1
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 13. do 19. januara
Porodični dan uz omiljenu pčelicu
Netfliks snima serijal o australijskoj drami Novaka...
Dodela Oskara će ponovo imati domaćina
Porodični dan uz pustolovine omiljene pčelice
Old (2021) (2021)
Specijalna projekcija filma Ognjena Jankovića
Leonardo Dikaprio: Šef NASA-e mi je pre pet godina otkrio...
Verila se Megan Foks
NOVE FILMSKE I SERIJSKE POSLASTICE NA PICKBOX NOW
Umro komičar Bob Saget
Cineplexx Niš bioskop obeležava Svetski dan kokica
Stanica Servis za savremeni ples - Ples do nove zore u...
The Protégé (2021) (2021)
,,Dragulji“ u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskop
UPOZNAJTE SE SA LIKOVIMA IZ FILMA „SMRT NA NILU“ –...
Milan Marić će glumiti Žarka Lauševića u seriji...
POTREBA ZA MRŽNJOM u bioskopima
Često su je upoređivali sa Odri Hepbern, a sada će je i...
Stižu dva nastavka Netflixovog drugog najgledanijeg filma
Novi komični zapleti u najnovijim epizodama hit serije...
ZANIMLJIVE ČINJENICE IZ FILMA „ALEJA NOĆNIH MORA“ –...
Ognjen Janković: "Zlatni dečko" priča o prokletstvu...
Escape Room: Tournament Of Champions (2021) (2021)
Komemoracija povodom smrti glumca Vladana Živkovića
Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića...
Smotra novog italijanskog filma od 24. do 29. januara u...
„Mrak“ Dušana Milića na 33. Filmskom festivalu u Trstu
Army of Thieves (2021) (2021)