•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

(500) Days of Summer (2009)

Tom, mladić, usprkos ciničnom modernom svetu koji ga okružuje, veruje u kosmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Summer, devojka, ne veruje. Nimalo. Ali to neće sprečiti Toma da je krene osvajati, iznova i iznova, poput modernog Don Kihota. Ali, odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Summer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svet.

Fitilj nove ljubavi biva upaljen Dana 1.: kada Tom (Joseph Gordon-Levitt), nazovi-arhitekt koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, susreće Summer (Zooey Deschanel), živahnu i prelepu novu sekretaricu njegovog šefa. Iako naočigled daleko nedostižna, Tom uskoro otkriva kako ima mnogo toga zajedničkog sa Summer. Oboje vole grupu The Smiths. Oboje cene nadrealističkog slikara Magrittea. Tom je nekada živeo u Jerseyu, a Summer ima mačku koja se zove Bruce. Po Tomovim rečima: „Kompatibilni smo do ludila.“

Do Dana 31. stvari se počinju razvijati, iako samo „ležerno“. Dana 32. Tom se budi nepopravljivo zaljubljen, razmišljajući samo i isključivo o Summer. Do dana 185. situacija je u ozbiljnoj slepoj ulici, ali Tom i dalje ima nade. I kako nam priča prikazuje ponekad blaženo, ponekad burno ljubakanje Toma i Summer, ona haotičnim skokovima u vremenu, podeljenim ekranom i karaoke nastupima pokriva kompletni raspon od zaljubljivanja, sastanaka i seksa do raskida, međusobnog optuživanja i iskupljenja; stvarajući kaleidoskopski odgovor na pitanje zašto i kako to da se još uvek toliko naporno trudimo da shvatimo ljubav.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2009
Reziser:Marc Webb
Scenario:Scott Neustadter, Michael H. Weber
Uloge:Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 2 Zlatna Globusa, 18 nagrada i 52 nominacija
Box office:32.4M USD
Studio:Fox Searchlight Pictures, Watermark, Dune Entertainment III
Zemlja:United States
Website:www.foxsearchlight.com/500daysofsummer
Jezik:engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...