•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kineski istorijski spektakl “Poslednja večera” film iznenađenja na reviji BLOCKBUSTER

U okviru termina za film iznenađenja, 18. juna u 22:30 na letnjoj reviji filmskih hitova “Blockbuster”, biće prikazan kineski istorijski spektakl “Poslednja večera”, uzbudljiva priča o borbi za prevlast između dve dve dinastije koja je promenila kinesku istoriju.

U trećem veku pre nove ere, u Kini, dinastija Han se uzdiže u borbi sa dinastijom koja je na vlasti. Dvojica velikih vojskovođa suočiće se u žestokoj borbi za moć.

Dinastija Han predstavlja zlatno doba u kineskoj umetnosti, politici i tehnologiji, a današnja najbrojnija nacionalna skupina u Kini se zove po ovoj dinastiji. Po moći i veličini njeno carstvo bilo je oko 100 godina ravno Rimskom carstvu, a način na koji se okončalo sličan je kraju Zapadnog Rimskog carstva.

Reditelj filma “Poslednja večera” je Čuan Lu, jedan od najpoznatijih kineskih reditelja i scenarista. Prva dva filma režirao je u niskobudžetnoj produkciji, ali su za kratko vreme stekli popularnost kako u Kini, tako i na međunarodnoj sceni. Čuan Lu se istakao nakon osvojene nagrade na filmskom festivalu u Tokiju, kada je njegov film „Kekexili: Mountain Patrol“ (2004) nagrađen kao najbolji film, a osvojio je i specijalnu nagradu žirija. Njegovi ostali filmovi privukli su pažnju kritike, i osvojili nagrade na prestižnim azijskim i evropskim festivalima.

O “Poslednjoj večeri” reditelj kaže: “Mnogi filmovi o kineskoj istoriji prikazuju predivne scene borbe i kitnjaste kostime. Istorija nije tako izgledala pre nekoliko hiljada godina. Ja želim da pokažem kako su zaista izgledale stvari u prošlosti”. U cilju verodostojnosti filma, reditelj i ekipa proučavali su mnoge istorijske izvore, a veliki budžet filma omogućio je da se sa pažnjom kreiraju kostimi i scenografija.

Letnja revija filmskih hitova BLOCKBUSTER traje od 14. do 19. juna u Sava centru u Beogradu, kao i u bioskopima „Vilin Grad“ u Nišu i „Arena Cineplex“ u Novom Sadu. Tokom ove revije biće prikazano 12 filmova koji će obeležiti bioskopski repertoar tokom letnje sezone 2013. godine.

Sve informacije o programu nalaze se na adresi blockbuster.mcf.rs.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu