•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Goodbye Bafana (2007)

Goodbye Bafana je istinita priča koja je osvojila 2 prestižne nagrade.

Vreme brutalnog režima aparthejda. Dvadeset pet miliona crnaca je pod vlašću četiri miliona belaca. Oni nemaju pravo glasa, pravo na zemlju, pravo na slobodu kretanja, započinjanja sopstvenog posla, pravo na edukaciju.

Odlučni da zadrže vlast, belci su zabranili sve crnačke opozicione organizacije, prisiljavajuću njihove lidere na izgnanstvo ili doživotnu robiju na ostrvu Roben. Džems Gregori je tipični beli Afrikaner. On tretira crnce kao 'nižu vrstu'. Odrastajući na farmi u Transkei naučio je da govori dijalekat hosa još kao dete.

To ga je učinilo idealnom osobom koja će čuvati Mandelu i njegove saborce na ostrvu koji je adapttacija zatvora. Govori njihov jezik i može ih špijunirati. Ipak, plan kreće nizbrdo. Pod Mandelinim uticajem, Džemsova netrpeljivost prerasta u otpor prema rasističkoj vladi a zatim i u borbu za slobodu Južnoafričke Republike.

Žanr:biografija, drama, istorijski
Godina:2007
Reziser:Bille August
Scenario:Bille August
Uloge:Joseph Fiennes, Dennis Haysbert, Diane Kruger
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: Banana Films
Zemlja:Nemačka
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...