•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spawn (1997)

Spawn je američka akciona fantazija iz 1997. Film Spawn je zapravo filmska adaptacija istoimenog lika iz stripa kojeg je kreirao Todd McFarlane. Film je režirao Mark Dippé (bivši animator kompanije "Industrial Light and Magic"), a glavna uloga Spawna pripala je Michael Jai White-u, dok su uloge klovna i Malebolgie pripale Johnu Leguizamou i (glas Malebolgie) Franku Welkeru.

Priča u filmu je slična početnoj priči iz stripova. Al Simmons, vojnik-ubica, je izdat od strane tajne vladine agencije, na čijem čelu je čovek po imenu Jason Wynn. Wynn zapoveda svom glavnom ubici Svešteniku da ga eliminiše. Nakon što Simmons umre, tamne sile ga odmah prebace u Pakao, gde mu Malebolgia, demonski vođa vojske Pakla, nudi faustovsku pogodbu. Ukoliko Simmons postane njegov večni sluga i vođa vojske Pakla u Armageddonu, omogući će mu se povratak na Zemlju kako bi video svoju voljenu suprugu, Wandu Blake. Simmons prihvaća ponudu i transformira se u Hellspawna, Malebolgia-inog slugu u nekroplazmičnom odelu, koje ne samo da je živo, dišuće stvorenje, već je i jedina stvar na celome svetu koja ga želi štiti. Pri povratku među žive Simmons saznaje kako je pet godina prošlo od njegove smrti…

Film je na Katalonskom međunarodnom filmskom festivalu 1997. bio nomiovan u dve kategorije: za najbolji film i za najbolje specijalne efekte, kategoriju koju je naposletku i osvojio. 1998. film je bio nominovan na Akademiji naučne fantastike, fantazije i horror filmova (SAD) za Saturnovu nagradu u kategoriji "Najbolja šminka", i iste godine na "Blockbuster Entertainment" dodeli nagrada film Spawn je bio nominovan u tri kategorije: Michael Jai White - za najboljeg nadolazećeg glumca, John Leguizamo - za najbolju mušku sporednu ulogu u horroru i Theresa Randle - za najbolju žensku sporednu ulogu u horroru.

V.K.
Žanr:akcija, fantazija, triler
Godina:1997
Reziser:Mark A.Z. Dippé
Producent:Clint Goldman, Jon Peters
Scenario:Todd McFarlane
Uloge:John Leguizamo, Michael Jai White, Martin Sheen
Uzrast:PG-13
Box office:55
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:96 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...