•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miki Maus ubijen snajperskim hicem u Vijetnamu!

Najpoznatiji miš na svetu, Miki Maus, poginuo je u ratu u Vijetnamu, a ubijen je snajperskim hicem odmah nakon iskrcavanja!

Upravo je to epilog crtanog filma, koji je napravljen daleke 1968, ali je decenijama bio zaboravljen.

U crtaću se Miki najpre prijavljuje u armiju, zatim prolazi obuku, zadužuje pušku i šlem, a potom brodom kreće za Vijetnam. Odmah po iskrcavanju Miki biva pogođen snajperskim metkom u glavu i umire.

Kratki antiratni film, koji traje 1,07 minuta, napravili su Milton Glejser i Li Sevidž, a planirali su da ga prikažu na jednom festivalu 1968. godine. Međutim, nisu dobili dozvolu kompanije Dizni i crtani je ostao zaboravljen, sve do prošle godine.

“Crtani definitivno odudara od svih Diznijevih ostvarenja. Miki Maus, kao simbol Amerike, nevinosti, uspeha i ideala, gine kao vojnik u ratu. To je potpuno kontradiktorno svim očekivanjima publike” – izjavio je Glejser nedavno.

Pogledajte video:

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...