•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Peter Gabriel komponovaće muziku za novi Kusturicin projekat

Peter Gabriel komponovaće muziku za omnibus „Words with Gods” (Razgovori s Bogom), devet kratkih priča sa verskom tematikom koju su režirali renomirani svetski autori, među njima i Emir Kusturica.

Budući da je radio muziku za „Poslednje Hristovo iskušenje” Martina Scrosesea, Gabriel je savršen izbor za film koji istražuje svetske religije, kazali su producenti Alexa Garcia i Guillermo Ariaga. Nobelovac Mario Vargas Llosa je kreativni savetnik na projektu.

Osim Kusturice, među rediteljima su i Hideo Nakata iz Japana, Bahman Gobadi iz Irana, Arijaga iz Meksika, Mira Nair iz Indije, Vorvik Tornton iz Australije, Amos Gitai iz Izraela, Ektor Babenko iz Argentine i Aleks de la Iglesija iz Španije, prenosi Blic.

Reč je o četiri omnibusa koji će se, u okvoru projekta „Heartbeat of the World” (Puls sveta) baviti svakidašnjim temama: verom, politikom seksualnošću i zavisnošću od droge.

Producenti se nadaju da će svetska premijera biti održana na nekom od najuglednijih filmskih festivala, a komercijalna distribucija planirana je za sledeću godinu.

“Religija nas je podelila kada je trebalo da nas ujedini” – kazao je Ariaga, koji je 2005. u Kanu osvojio nagradu za najbolji scenario za film „Tri sahrane Melkijadesa Estrade” i bio je dugogodišnji saradnik Alehandra Gonsalesa Injaritua (Vavilon, 21 gram).

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...