•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Visitor (2007)

Ova odlična crimi-drama osvojila je 18 nagradna vrednih pažnje, kao i nominaciju za oskara.

U svetu od šest milijardi ljudi, dovoljan je samo jedan čovek da vam promeni život.

Život prolazi pored šezdesetdvogodišnjeg Voltera Vejla. Izgubivši strast za predavanjem i pisanjem, on ispunjava prazninu neuspešno pokušavajući da nauči da svira klavir. Po povratku sa konferencije na Menhetnu, Voltera iznenade dvoje mladih ljudi koje zatiče u svom stanu. Žrtve prevare sa nekretninama, Tarek, Sirijac, i Zejnab, njegova devojka iz Senegala, nemaju kuda da odu. U prvom od mnogih iskušenja, Volter nevoljno pristaje da par ostane sa njim u stanu.

Dirnut njegovom obzirnošću, Tarek, talentovani muzičar, insistira da nauči starog akademika da svira afrički bubanj. Bogati ritmovi ovog instrumenta vraćaju u život Volterov ukočeni duh i uvode ga u uzbudljiv svet lokalnih džez klubova i bubnjarskih krugova Central parka. Kako prijateljstvo ove dvojice postaje sve dublje, razlike u kulturi, godinama i temperamentu se brišu.

Nakon što ga policija zaustavi u podzemnoj železnici, Tarek biva uhapšen kao ilegalni imigrant i zadržan radi deportacije. Pošto njegova situacija postaje sve očajnija, Volter se oseti odgovornim da pomogne svom novom prijatelju, sa strašću za koju je mislio da ju je davno već izgubio.

Žanr:krimi, drama, muzi;ki
Godina:2009
Reziser:Thomas McCarthy
Scenario:Thomas McCarthy
Uloge:Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira
Uzrast:PG-13
Award:18 osvojenih
Studio: Groundswell Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...