•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Američki film o Nikoli Tesli biće sniman u Srbiji

Ključne scene filma "The Mad Scientist", koji će svetu prikazati život Nikole Tesle, biće snimane u Srbiji i to na srpskom jeziku, najavio je američki reditelj Majkl Enton.

Potez atipičan za američki film Enton objašnjava svojom željom da priča bude što uverljivija.

"Tesla je bio Srbin. On i njegova porodica su govorili srpski, pa verujem da bi i sam želeo da se njegov jezik u filmu prikaže autentično. Za mene nije bilo dileme, jer ako je Tesla sa svojom majkom govorio na srpskom jeziku, onda želim da tako bude i u mom filmu", kaže reditelj koji je glavnu ulogu u ovom projektu poverio srpskom glumcu Branku Tomoviću, prenosi Blic.

Iz istog razloga je Enton i odlučio da ključne scene snimi u Srbiji. Zato trenutno radi na pronalaženju srpskih glumaca koji će u filmu igrati nekoliko nosećih uloga: Teslinu majku i sestre.

"Voleo bih da Srbi budu ponosni na ovaj film. Moj uspeh kao reditelja zavisiće od toga kako publika u Srbiji bude reagovala na moje ostvarenje. Želim da razrešim misteriju oko toga ko je bio Tesla i odakle je došao. Podelićemo njegovu priču sa celim svetom, koji u većini, nažalost, nije upoznat sa značajem ovog velikog naučnika", objašnjava Enton.

Interesovanje za njegov film, čiji je početak snimanja najpre bio zakazan za avgust, mesecima već ne jenjava. Sa željom da igraju neku od uloga javljaju mu se, kako sam kaže, veliki holivudski glumci, među kojima je i nekoliko dobitnika oskara.

Kako piše Blic, projekat je izrastao i premašio prvobitne ambicije, pa je ekipa zbog toga i odložila početak snimanja.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...