•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Europeans (1979)

Odlična drama – romansa sa Lee Remick, Robin Ellis i Wesley Addy u glavnim ulogama, osvojila je jednu nominaciju za oskara.

Sredinom 19. veka stroge i unekoliko puritanske vrednosti stanovnika Nove Engleske malo su se promenile od ranog kolonijalnog doba. U ovoj adaptaciji romana 'Evropejci' Henrija Džejmsa grofica Judžinija i njen brat Robert su izgnanici koji su odrasli uglavnom u Evropi.

Oni su naviknuti na život na visokoj nozi i vraćaju se da posete svoje rođake u Novoj Engleskoj kako bi putem pogodnog braka s jednim od njih probali da iskoriste njihovo blagostanje. Američki rođaci doživljavaju ih kao šarmantne, dobro obrazovane i šokantno raskalašne. Uprkos izvesnom uspehu, Judžinija nije u mogućnosti da ostvari svoje ciljeve, ali Robert prolazi nešto bolje.

Žanr: drama, romansa
Godina:1979
Reziser:James Ivory
Scenario:Henry James
Uloge: Lee Remick, Robin Ellis, Wesley Addy
Studio: Merchant Ivory Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...