•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Na Paliću predstavljen projekat “Digitalni filmski doživljaj’’

Danas je na Međunarodnom filmskom festivalu Palić predstavljen projekat “Digitalni filmski doživljaj’’ koji je nastao kao proizvod saradnje izmedju Bosne i Hercegovine i Srbije sa ciljem konkurisanja na IPA (Instrument predpristupne pomoći) fondu Evropske Unije, u ovom slučaju za prekograničnu saradnju izmedju država - partnera u projektu. Tom prilikom predstavljene su specifičnosti i metodologija projekta, sa osvrtom na efektivnost i izvodljivost u odnosu na sredstva IPA fondova, a koji se sprovode preko programa prekogranične saradnje.

Uzimajući u obzir značaj digitalizacije bioskopskih dvorana, izvodljivost operativnog plana i podršku Evropske Unije sa ciljem otvaranja, opremanja i revitalizacije postojeće biskopske mreže, ali i osnivanja novih digitalnih dvorana na opštinama koje su obuhvaćene projektom, učesnici u projektu su potpisali i prvi memo o saradnji izmedju predstavnika Srbije i BiH. Na konferenciji su najavljene i buduće aktivnosti u vezi sa razvojem projekta koje će se odvijati na Sarajevo film festivalu u BiH, u avgustu ove godine.

Novinarima i filmskim profesionalcima su se obratili predstavnici oba nosioca projekta Ena Dozo (Obala Art Centar) i Igor Stanković (Vilin Grad) uz prisustvo koordinatora projekta (Gorana Grozdanić).

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu