•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kostimi iz “The Sound of Music” prodati za 1,3 miliona

Kostimi iz kultnog mjuzikla " The Sound of Music " iz 1965. godine prodati su za 1,3 miliona dolara na aukciji u Kaliforniji.

Najviše interesovanja bilo je za smeđu haljinu, inspirisanu tradicionalnom ženskom austrijskom nošnjom, koju je Džuli Endruz nosila u ulozi raspevane Marije, glavne junakinje filma, kao i za cvetne kostime dece Fon Trap.

Film o austrijskoj porodici koja beži od nacista na samom početku Drugog svetskog rata, a u kojem pored Endruz glumi i Kristofer Plamer, ovenčan je sa pet Oskara.

Mnoge pesme iz tog mjuzikla postale su klasici - "The Sound of Music", "Edelweiss", "My Favorite Things", "Climb Ev'ry Mountain", "Do-Re-Mi".

Gostujući u emisiji Opre Vinfri 2010, Endruz je kazala da je film lansirao njenu karijeru.

Tokom aukcije prodati su kostimi i rekviziti nekoliko drugih holivudskih i TV ostvarenja.

Slika Tare iz uvodne scene filma "Prohujalo sa vihorom" odneta je za 270.000 dolara, dok je ronilačka kaciga iz "20.000 milja pod morem" dostigla cenu od 75.000 dolara.

Kostim koji je nedavno preminuli Džejms Gandolfini nosio kao Toni Soprano u završnoj sceni poslednje epizode serije "Sporanovi" prodat je za 22.000 dolara.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu