•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marie Krøyer (2012)

Danski film iz 2012. godine rađen je pod režiserskom palicom Bille Augusta, a po romanu Anastassia Arnold.

Početkom 20. veka, Mari je udata za čuvenog danskog slikara P.S. Krojera. Oni spadaju među omiljene i najpoznatije parove u zemlji. Svi velikani toga doba – političari, poslovni ljudi, aristokrate, naučnici, pisci i plemstvo – žele da ih Krojer slika, a on zauzvrat može da traži bilo koju cenu. Velika je čast i prestiž da on nekoga naslika. Mari, koja krasi nekolicinu Krojerovih slika, smatraju „najlepšom ženom u Evropi“.

Zajedno s njihovom ćerkom Vibeke, doživljava ono najbolje što život može da ponudi: zabave, šampanjac i luksuz. Međutim, to je samo uglađena spoljašnjost. Ispod toga se nalazi pravi pakao. Krojer boluje od manične depresije i sifilisa. Čas je veseo i razdragan, čas ludo čudovište bez kontrole, čak i u odnosu sa Marijom i Vibeke.

Žanr:biografija, drama
Godina:2012
Reziser:Bille August
Scenario:Anastassia Arnold
Uloge: Birgitte Hjort Sorensen, Soren Saetter-Lassen, Sverrir Gudnason
Award:1 osvojena
Studio: Film i Vast
Zemlja:Denmark
Jezik:Danski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu