•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Farewell (L'affaire Farewell) (2009)

Godine 1981., pukovnik KGB-a Grigorijev (istorijsko ime – Vladimir Vetrov), razočaran u ono što su komunistički ideali postali pod Brežnjevim, odlučuje da promeni svet.

U potaji uspostavlja kontakt sa francuskim inženjerom koji radi za Tomsona u Moskvi i, malo pomalo, predaje mu tajna dokumenta – uglavnom vezana za Sjedinjene Države – koja sadrže informacije koje su stvorile do sada najvažniji znani špijunski događaj tokom Hladnog rata.

Tokom dve godine, francuski predsednik Fransoa Miteran lično je pregledavao dokumenta koja je dostavljao ovaj izvor izi Moskve, kome je francuska tajna služba dala tajni naziv 'Fervel'. Tadašnji stanar Bele kuće, Ronald Regan, prestao je da se protivi saradnji sa francuskim socijalistom ne bi li mogao da upotrebi ove neočekivane informacije iz samog srca KGB-a. Fervel je, u stvari, presekao mrežu koja je KGB-u omogućavala da dobije saznanja o naučnim, industrijskim i vojnim istraživanjima Zapada.

Kada je SSSR jednom ostao bez ovih dragocenih informacija, Reganova najava novog vojnog programa pod nazivom 'Rat zvezda' zazvučala je kao posmrtno zvono za Sovjetski Savez. Berlinski zid će pasti pre kraja 1980-ih... Na svoj način, Fervel je uspeo da promeni svet, izbegavši tradicionalne špijunske metode dobro poznate KGB-u i ne tražeći nikakvu finasijsku kompenzaciju za svoje usluge – to bi bilo previše kapitalistički za njegov ukus. Jednostavno je sledio svoju sudbinu ne bi li novi svet mogao da se rodi za svu njegovu rusku braću, a naročito za njegovog sina.

Žanr: drama, triler
Godina:2009
Reziser: Christian Carion
Scenario: Christian Carion
Uloge:Diane Kruger, Willem Dafoe, John Wayne
Studio: Nord-Ouest Productions
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....