•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Colony (2013)

Film 'The Colony' je smešten u sledeće ledeno doba u kojem ljudi pokušavaju preživeti smešteni u podzemne kolonije sa staklenicima kao jedinim izvorima hrane. Suočeni s manjkom hrane, bolestima i međusobnim svađama, stanovnici Kolonije 7 posumnjaju na najgore kada najednom izgube kontakt sa Kolonijom 5. Vođa Kolonije 7, Briggs, uzima dvojicu dobrovoljaca i kreće na opasan put do druge kolonije. Po dolasku u Koloniju 5 suočavaju se s novom opasnošću koja preti i njihovoj koloniji.

Proverenim filmskim imenima poput Laurenca Fishburna i Billa Paxtona se ravnopravno pridružuje i relativno nepoznat kanadski glumac Kevin Zegers u ovom akcionom naučno-fantastičnom filmu. Da se odmah ogradimo, Kolonija je film B produkcije i nemojte očekivati nikakve masivne i visokobudžetske scene, sve je na nivou proseka produkcije i finansijskih sredstava. Što se tiče same priče, ovo je još jedan od filmova kataklizme, šačica preživelih rastrkanih po kolonijama pokušava da preživi surove uslove i kada se ukaže šansa za spas desiće se nešto gore i od ledenog doba, ali to je i ljudska psiha ali i nagon za preživaljavanjem (po svaku cenu).

Sa tehničke strane film može izgledati malo smešno, ako se upoređuje sa filmovima koji imaju desetak puta veći budžet. Ogromni ledeni predeli izgledaju kao da su preuzeti iz video igara i to ne nekih baš previše realističnih, dok sama realizacija i ideja je odlično osmišljena. Zaleđeni grad, most, kolonije... sve to izgleda veoma korektno.

Priča je zanimljiva i ima potencijala, ali na dijalozima je trebalo znatno ozbiljnije da se radi jer su često predvidljivi. Takođe su i likovi prilično šablonizovani, zna se ko je za šta sposoban već u prvih par minuta, sve ostalo ide kao po nekoj traci. Ako vas zanima ko će preživeti Koloniju, iole iskusni filmofili će moći to da pretpostave već u prvih desetak minuta a to će i konstatovati na kraju filma kada mala grupa kreće na put za spas (ili propast).

'The Colony' je simpatičan film. Dopašće se ljubiteljima sf akcije, mada i ljubitelji horor filmova neće biti previše razočarani jer neke scene podsećaju na neke od kultnih horor ostvarenja. Da je film imao par puta veći budžet i da se priča malo više proširila i razradila verovatno bi bio ovo veći bioskopski hit, ovako je prosečan film koji možete da pogledate, ali nemojte da očekujete ništa revolucionarno, dosta toga je već viđeno, mada sve je dosta korektno urađeno u filmu i nema razloga da vam se ovaj film ne dopadne.

Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2013
Reziser:Jeff Renfroe
Scenario:Jeff Renfroe, Svet Rouskov
Uloge:Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Studio:RLJ Entertainment, Sierra / Affinity, Alcina Pictures
Zemlja:Canada
Website:afterthefreeze.com
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...