•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ekipa 'Štrumfova 2' priča o radu na filmu

Producent Džordan Kerner, koji je i u prošlom delu bio deo filmske ekipe, navodi: „Bilo da je reč o Brazilu, Kini, Rusiji, ili Parizu i Belgiji, svi vole Štrumpfove. Ovaj film je napravljen tako da može da se prevode na svim geografskim područjima, jer Štrumpfovi prevazilaze kulturne razlike“, rekao je producent. On smatra i da su oni likovi, koji žive u nama još iz detinjstva.

“Oni su u srcima mnogih generavija koje su ih gledale, ili čitale stripove“, rekao je producent Kerner. Danas se predstavljaju nekim novim generacijama, kroz najnoviju 3D tehnologiju. Nakon boravka Štrumpfova u Njujorku, autori su želeli da priča dobije svoj nastavak. “Najinteresantnije za mene kao reditelja bilo je, da oživim ovu veliku avanturu, u evropskoj metropoli kao što je Pariz”, rekao je reditelj Radža Gosnel i dodao, “Dobili smo priliku da snimamo na mestima, gde, koliko ja znam, niko nije snimao. Bili smo na bini pariske Opere, snimali smo u crkvi Notr Dam, i šta još može da poželi jedan reditelj?”

U štrumpfovskom selu živi preko sto Štrumpfova. Jedini ženski lik je Štrumpfeta i ona se u ovom filmu, iako okružena svojom braćom, oseća usamljenom. Pogotovo u trenucima kada se seti svog porekla, jer poznato je da je nju stvorio Gargamel. Ali zahvaljujući Velikom Štrumpfu i njegovom moćnom napitku, Štrumpfeta je pretvorena u jednu od njih i postala je omiljeni član među ovim plavim bićima. Iako je to bilo davno ona se još uvek oseća nesigurnom. “Stalno se pita kome pripada i ko je ona u stvari”, rekla je Keti Peri, koja pozajmljuje glas Štrumpfeti i dodaje “Ona je kao neka tinejdžerka. Nije sigurna da li je ona zaista Štrumpf. Nju je napravio Gargamel i to zlobnom, ali to što je u njoj postojalo nestalo je odavno. Međutim, nije stvar u tome odakle dolaziš i ko te je stvorio, nego šta si izabrao da budeš i gde želiš da ideš u svom životu.”

Ova pitanja dolaze u prvi plan kada Gargamel napravi kopiju Štrumpfova, Veksi i Hakusa. Naziva ih Kvarnićima. Kao i Štrumpfetu, i njih je napravio od komada gline. On se nada da mu oni mogu pomoći oko formule koja bi uništila njegove najveće neprijatelje. Njemu je potrebna esencija koja pretvara njegove kreature u prave Štrumpfove i cilj mu je da im oduzme njihovo najveće oružje, a to je njihova moć. Upravo mu ona onemogućava da postane najmoćniji i jedini čarobnjak. Gargamel kidnapuje Štumpfetu i teži da od nje sazna formulu koja će mu ostvariti sve njegove zamisli. Dovodi je u Pariz i čini sve da iskoristi njenu neodlučnost, kao bi saznao formulu Velikog Štrumpfa. „Bilo je zanimljivo vratiti se u taj lik. Nekoliko dana sam se pripremala za ovu repriznu ulogu, jer ipak to nije moj pravi glas, već mešavina svih tonova“, rekla je Keti Peri. Ona kaže da je bilo zabavno raditi sa Kristinom Riči koja pozajmljuje glas Veksi, novom ženskom liku: “Smešno je bilo znati da ona igra moju zlu sestru. Divim joj se i kao osobi i kao glumici. Snimila je nekoliko neverovatnih filmova“, rekla je Peri.

“Kristina Riči unosi sarkazam u svoj lik, a Veksi je pametna i vragolasta. Ima svoj stav, ali i želju da učini sve za Gargamela“, rekao je reditelj Gosnel.

Štrumpfovi si polu animirani film i u njihovoj realizaciji učestvuju i pravi glumci. Tri godine je prošlo kako Patrik (Nil Patrik Haris) i Grejs (Džejma Mejs) nisu videli svoje plave drugare. Ali kada Gargamel kidnapuje Štrumpfetu, Patrik zajedno sa svojom porodicom odlučuje da krene u avanturu njenog spašavanja, u koju ga vode Veliki Štrumpf, Licko, Mrgud i Trapa. “Uživao sam dok smo radili prvi deo Štrumpfova i baš sam srećan kako se završilo. To što sam sada u filmu porodičan tip, mislim da je to dobro, jer je ta uloga primerena za uzrast kome je film namenjen. Divno je bilo biti deo ove ekipe”, rekao je glumac Nil Patrik Haris. Ali sam Patrik (Nil Patrik Haris) ima nerazjašnjen odnos sa svojim ocem, što je donekle paralelna priča sa Štrumpfetinom.

“Priča vodi pravo u njenu prošlost i vidimo kako je ona nastala. Ona se pita ko je njena prava porodica, kome treba da veruje i odakle je“, objašnjava Haris i dodaje „i Patrika je otac napustio kada je bio mali, a mušku figuru u njegovom životu igrao je očuh Viktor, sa kojim Patrik nije mogao da uspostavi najbolju komunikaciju“, rekao je glumac o svom liku. Samo snimanje donelo je i mnogo smeha, jer je pored zamišljenih likova pravljenje filma uključivalo i rad sa životinjama. U jednom trenutku Gargamel pretvara Patrikovog očuha u patku. „Koliko u životu imate priliku da igrate tako nešto?” pita se glumac Brendan Glison koji tumačI lik Viktora “kažem vam nikada, tako da nisam mogao da odbijem ulogu divlje patke.” Reditelj Radža Gosnel na kraju dodaje „Volim da radim ove filmove, jer ima toliko zanimljivih segmenata.

Snimati u praznom prostoru i zamišljate da su tu Štrumpfovi koji trče ka drugim Štrumpfovima je neprocenjivo. Morate da im se približite, a oni nisu tu, morate da odreagujete na Štrumpfove koji nisu tu.” Reditelj kaže da su i ovom filmu pristupili isto: “Zamislili smo kako izgleda svet Štrumpfova i sve njihove akcije. Imali smo lutke koje oslikavaju njihove pokrete,” rekao je Gosnel. Jedan od uslova za uspeh i ovog filma bio je ponovno okupljanje iste filmske ekipe. Ne samo kada je reč o producentu Džordanu Kerneru i reditelju Radži Gosnelu, nego i izvršnom producentu (Ezra Svrdlou), kostimograf (Rita Rajek), supervizor za specijalne efekte (Ričard Huver) i drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu