•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beautiful Creatures (2013)

Ljubavna drama smeštena na jugu SAD-a. “Predivna stvorenja” je priča o mladom paru. šesnaestogodišnjem momku Itanu koji žarko želi da napusti svoj rodni grad. Getlin je malo mesto u Južnoj Karolini, gde se ništa ne menja i gde ljudi Građanski rat i dalje nazivaju “agresijom Severa”. Kada Itan upozna misterioznu devojku Linu, nećaku gradskog samotnjaka, oni zajedno otkrivaju mračne tajne o svojim porodicama, svojoj prošlosti i svom gradu. Njihova veza nije zasnovana samo na fizičkoj privlačnosti, njihova duhovna povezanost dovešće do promena u njihovim životima. “Predivna stvorenja” su bazirana na istoimenom bestseleru.

Getlin u Južnoj Karolini možda izgleda kao uspavani južnjački gradić u kojem se nikad ništa ne dešava. Ali, ispod površine, postoje čudne i čarobne sile, ukorenjene u prošlosti, koje će izbiti na površinu na način koji stanovnici gradića ne mogu ni da zamisle. Predivna stvorenja, bestseler lista New York Times i prvi u seriji Kami Garsije i Margaret Stol, popularan je širom sveta. U središtu priče su Itan, srednjoškolac koji želi da se oslobodi stega života u malom gradu, i Lina, Činotvorka, koja poseduje natprirodne moći.

Nije slučajnost što već neko vreme Itan Vejt sanja snove o čudnoj devojci u oluji svetlosti, koja traži njegovu pomoć. Onog trenutka kada se sretnu, odmah se ostvaruje povezanost, toliko jaka da oslobađa jednu sasvim drugačiju oluju-uznemiruje moćne sile Svetlosti i Tame, koje su generacijama održavale krhko primirje u ovom južnjačkom gradiću. Ona želi da se oslobodi porodičnog prokletstva dok joj se približava šesnaesti rođendan, ali i momenat kada će je prisvojiti sile Svetlosti ili Tame.

Ogromna popularnost priče izleda da ne leži samo u tome da li ljubav može da pobedi sve između ove dve duše, već i pitanju - ima li iko od njih izbora u vezi sa sopstvenom sudbinom.

“Volim mitologiju, a mistični svet sakriven u ovom gradiću je veoma bogat. Ali, još više me je zainteresovala značajnija ideja u knjizi, ta priča o inicijaciji. Kako devojka koja će biti prisvojena mora da otkrije ko je, a u isto vreme to mora i mladić koji se usuđuje da stane u njenu odbranu. Smatrao sam da je to sjajna, univerzalna ideja, jer svi mi moramo da otkrijemo ko smo zapravo, kao pojedinci, nezavisno od nasleđenih okolnosti”, rekao je reditelj i scenarista Ričard LaGravenez.

Elis Englert, koja glumi mladu Činotvorku, kaže, “Ono što me je privuklo filmu jeste ideja o velikoj natprirodnoj borbi između dobra i zla ispričanoj kroz kontekst veoma jakih ljudskih osećanja.” Reditelj je balansirao mračne aspekte fantazije sa humorom. Taj ples između Činotvoraca i Smrtnika nije samo ples između Svetlosti i Tame, već i prošlosti i sadašnjosti, a sve je isprepletano u avanturi koja može da utiče na budućnost.

Džeremi Ajrons, glumi Mejkona, vlasnika zemljišta na kojem je grad izgrađen. Njega je uzela Tama kada je bio mlad. On opisuje svoj lik kao enigmu. “On ima stila, pameti i malo misterije. Sve te stvari su vrlo interesantne za glumca.” Činotvorci mogu da stvaraju fantastične fenomene, dok su Smrtnici podložni slilama prirode. Ali oni poseduju ono što Činotvorci ne razumeju: ljudskost.

Ričard LaGraveneze zaključuje, “Uz sve naše mane, strahove, zbunjenost i slabosti, smrtnici imaju i velike moći. Veru. Izbor. Samilost. Žrtvovanje. Ljubav. Pričajući priču o natprirodnim bićima, nadamo se da smo ispričali i priču o magiji ljudskosti, koja obične ljude zaista čini predivnim stvorenjima.

Žanr:drama, fantazija, romansa
Godina:2013
Reziser:Richard LaGravenese
Producent:Broderick Johnson, Andrew A. Kosove
Scenario:Richard LaGravenese, Kami Garcia
Uloge:Alden Ehrenreich, Alice Englert, Viola Davis
Award:6 nominacija
Box office:19.5M USD
Studio:Alcon Entertainment, Warner Bros. Entertainment
Zemlja:United States
Website:beautifulcreatures.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila