•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srbija ima šest filmskih kandidata za Oscara

Filmovi "Odumiranje" Miloša Pušića, "Led" Jelene Bajić-Jočić, "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Krugovi" Srđana Golubovića, "Smrt čoveka na Balkanu" Miroslava Momčilovića i "Falsifikator" Gorana Markovića ispunjavaju uslove za nacionalnog kandidata za 86. nagradu Američke filmske akademije "Oscar".

Neko od ovih ostvarenja moglo bi da bude nominovano u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku, a konačna odluka biće donešena 31. avgusta, saopšteno je prekjuče iz Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije.

Stručni odbor, čiji su članovi izabrani sa jednogodišnjim mandatom za izbor domaćeg kandidata za ovogodišnju dodelu "Oscara", ocenjivaće ostvarenja od 27. do 29. avgusta.

"Odluka o izboru domaćeg kandidata biće donešena 31. avgusta, kako bi producentu bilo omogućeno da preuzme sve neophodne dopunske radnje u vezi sa opremanjem filma u skladu sa tehničkim pravilima i dostavi ga Američkoj akademiji do 1. oktobra", navode u AFUN.

Članovi Stručnog odbora Akademije su glumci Ivan Bekjarev, Radmila Živković, Sloboda Mićalović, Ljubiša Samardžić, producent Aleksandar Avramović, reditelji Darko Bajić, Vera Vlajić, Nikola Stojanović, direktori fotografije Predrag Bambić i Milan Spasić i fimolozi Petar Volk, Tomislav Gavrić i Božidar Zečević.

U Stručnom odboru su i montažerka Ljiljana - Lana Vukobratović, masker Stanisalava Zarić, scenograf Miljen - Kreka Kljaković, kompozitor Kornelije - Bata Kovač i dizajner zvuka Veljko Hajduković.

Ostvarenja koja su predložena za kandidate dosad su na domaćim i inostranim filmskim smotrama ovenčana mnogobrojnim priznanjima i, kako kažu filmadžije, bilo koji od njih zaslužuje da bude predstavljen na dodjeli "Oscara" u Los Anđelesu, jer su to ostvarenja za ponos.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....