•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Tim-om Roth-om?

Tim Rot (eng. Tim Roth) je engleski glumac, rođen 14. maja 1961. godine u Londonu (Engleska).

Timoti Simon Smit (u kasnijim godinama otac je promenio prezime u današnje Rot) rođen je 14. maja 1961. godine u Londonu, Engleska kao sin učiteljice i pejzažne slikarke An i oca Ernija, novinara. Odrastao je Dulviču (eng. Dulwich), okrugu srednje klase u južnom delu Londona. U ranim godinama pokazivao je talenat u imitiranju raznih akcenata. Pohađao je Kambervil koledž umetnosti (eng. Camberwell Art Collegey) na odseku skulpture, ali je kasnije napustio studije i počeo da se bavi glumom.

U godinama koje su usledile dobijao je manje, nezapažene uloge uglavnom u televizijskim filmovima. Nakon preseljenja u Los Anđeles, zapaža ga mladi reditelj Kventin Tarantino. Odmah dobija ulogu u filmu Ulični psi, što je napravilo prekretnicu u njegovoj karijeri. Od tada postaje jedan od omiljenih glumaca Kventin Tarantina. Nastavlja da ostvaruje uspešne role u sledećim Tarantinovim filmovima, a 1995. godine nominovan je za sporednu ulogu u filmu Rob Roj. Njegovu glumu karakteriše veliki broj raznovrsnih uloga - od okorelih kriminalaca do komičnih likova, a u Filmu Vudi Alena je čak i zapevao.

Poslednjih godina je aktivan u tv serijama i pojavljuje se u manje poznatim filmovima.

Od 1993. godine u braku je sa Niki Batler (eng. Nikki Butler) i sa njom ima dvoje dece - sinove Batlera i Timotija. Takođe ima sina Džeka iz veze sa Lori Bejker (eng. Lori Baker).

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...