•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Belphégor - Le fantôme du Louvre (2001)

Ekranizacija kultno privlačne bleskaste francuske televizijske serije iz šezdesetih urađena je od strane Jean-Paula Salomea koji je dobio dovoljno prostora i materijalnih sredstava da skroz ne omane i ode u opskurno imitiranje duha pomenute serije. S druge strane, novac je očigledno utrošen na poznata imena pošto su lokacije na kojima je sniman (Luvr) same po sebi izuzetno atraktivne i fotogenične. Pare su zato mogle da budu bolje utrošene kada je reč o specijalnim efektima, ali to je druga priča.

Misterija i napeta atmosfera koridora Luvra kojima se retko hodi ako ste obični smrtnik, ostavljajući jezivi utisak boravka u klaustrofobičnim katakombama u kojima nešto vreba (i vreba, upravo fantom iz naslova uvezen ni manje ni više nego iz Egipta), čine da nežnije duše pred ekranom bivaju dobro isprepadane.

Za jači pol prisustvo zgodne Sophie Marceau je glavni mamac. Ova glumica je u neku ruku već veteran, iako je tek u najboljim godinama. Glumi još od tinejdžerskog uzrasta i bukvalno je od prvog filma (La Bourn) popularno ime francuske kinematografije. Tokom karijere se povremeno i izvozila u Hollywood (Round Midnight, Braveheart, The World Is Not Enough).

Što se tiče režisera Salomea, on se ne može pohvaliti posebno bogatom filmografijom. Radi od početka devedesetih i do sada je snimio tek desetak naslova.

Žanr:misterija, fantazija, horor
Godina:2001
Reziser:Jean-Paul Salomé
Scenario:Arthur Bernède, Jean-Paul Salomé
Uloge:Sophie Marceau, Michel Serrault, Frédéric Diefenthal
Studio:Les Films Alain Sarde, TF1 Films Production, Canal+
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...