•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Veri Čukić nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“

Glumica Vera Čukić ovogodišnji je laureat nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. Nagrada će glumici biti uručena 26. avgusta na Letnjoj pozornici.

Vera Čukić je glumica koja je, otkako se prvi put pojavila na ekranu, svojom energijom, harizmom, a pre svega sugestivnom glumom i paletom likova definisala sebe kao glumicu koja je dala pečat jednom vremenu, čiji je ona značajni segment, navodi se u saopštenju za nagradu.

Nagrađena glumica, koja je odigrala oko 80 filmskih i TV uloga, rekla je za „Novosti" da je divan osećaj kad dobiješ nagradu i da nagrada ipak znači da su ljudi primetili i da cene ono što ste uradili, i žele da vam uzvrate.

„Tako doživljavam i ovo priznanje – kao uzvraćanje za ono što smo Pavle Vuisić i ja radili zajedno. Sa njim sam igrala od 15. godine, od filma „Kroz granje nebo" Stoleta Jankovića, u kome sam debitovala 1958. godine. I kasnije, u nekim značajnim filmovima i TV serijama bili smo zajedno, a neke od svojih najboljih uloga napravila sam upravo s Pavlom", rekla je Vera Čukić za „Novosti".

Nagrada „Pavle Vuisić" sastoji se od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Prema tradiciji, nagrada se uručuje na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma pred publikom na Letnjoj pozornici, i u prisustvu svih glumaca i gostiju niškog Festivala koji izlaze na scenu, u čast dobitnika.

Website:radiocity.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...