•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pomalo zaboravljeno prikazivanje glumaca

Uručenjem ključeva grada, predsedniku žirija Đurđiji Cvetić i dodelom nagrade za životno delo ’’Pavle Vujisić’’ glumici Veri Čukić sinoć su na letnjoj pozornici svečano otvoreni filmski susreti.

Usledilo je po malo zaboravljeno predstavljanje glumaca koji su do tok trenutka stigli u grad, tradicionalni vatromet i prikazivanje dva filma. ’’Kad svane dan’’ Gorana Paskaljevića i „Mamaroš’’ najstarijeg debitanta Momčila Mrdakovića.

Film ’’Mamaroš’’ (mamina maza) privukao je veliku pažnju poznavaoca filmske umetnosti. Izvanredna glumačka ekipa na čelu sa Mirom Banjac i Bogdanom Diklićem, fenomenalno je sprovela u delo želje velikog filmofila Momčila Mrdakovića. Film koji svakako zaslužuje svaku pohvalu. Za sve one koji su propustili ovo remek delo, informacija da će se film prikazivati u bioskopima od sredine oktobra.

Takođe prenosimo i vest da je prava na film otkupio poznati filmski kanal HBO, tako da će ovaj film o simpatičnim Srbima videti publika u više od pedeset zemalja širom sveta. Treba pomenuti i to da je poznati režiser Fatih Akin o filmu ‘’Mamaros’’ rekao da je prava filmska magija.

Za glumca večeri proglašena je Mira Banjac, za ulogu Ane Brankov u filmu ‘’Kad svane dan’’. Nagradu dodeljuje publika festivala. Ovu živu legendu domaće kinematografije pitali smo na sta je seća naš grad.

“Prvo pamtim po svojim sopstvenim godinama, jer su dobre godine prošle na ovoj istoj kuli ovde, u ovom amfiteatru. Pamtim gap o jednoj izvanrednoj niškoj publici, koja je jedna dobra I vaspitana publika.”

Isto smo pitali i čuvenog Petra Ejdusa, koji nam je otkrio da je jedinu nagradu na Filmskim susretima u Nišu dobio pre četrdeset godina, kao najbolji debitant na filmskom platnu I to u filmu “Polenov prah”, i to baš od glumice Mire Banjac.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...