•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The King and the Mockingbird (Le roi et l'oiseau) (1980)

Ovaj film je potpuno nova i digitalno remasterizovana verzija ostvarenja Paula Crimaulta, Kralj i ptica.

Film koji je oduševljavao generacije dece od svoje premijere 1980. godine, šarmantnom pričom i sjajnim likovima i očaravajućom muzikom. U pitanju je klasično ostvarenje animiranog filma, nastalo udruženim naporima jednog od francuskih najboljih animatora Paula Grimalta i Jacquesa Preverta, legendarnog pesnika i scenariste. Film je dovršen dve godine nakon Prevertove smrti.

Kralj i ptica je inspirisan delom Hansa Christiana Andersena i trebalo je više od dvadeset godina da konačno ugleda svetlo dana. Priča govori o kralju Šarlu XVI koji vlada gvozdenom rukom i koji je zaljubljen u lepu čobanicu koju želi da oženi. Ona voli dimn čara, sa kojim beži. Njihov jedini prijatelj je ptica rugalica, koja živi u palati, ali svo troje bivaju uhvaćeni...

Dimnjičara i pticu, kralj želi da baci lavovima. On se sprema da oženi lepu čobanicu i jedino što ga može sprečiti je lukava ptica rugalica. Da li će ona uspeti da pobedi kraljevu zloću i da li će ga naterati da promeni mišljenje? Kralj i ptica u sebi nosi i mnoge političke poruke o tiraniji i totalitarnim društvima i režimima. Dobrim delom to je i zbog iskustva koje su autori preživeli u Drugom svetskom ratu, ali i zbog političke klime koja je vladala u posleratnoj Evropi i svetu.

Žanr:animacija, porodični, fantazija
Godina:1980
Reziser:Paul Grimault
Scenario:Hans Christian Andersen, Jacques Prévert
Uloge:Jean Martin, Pascal Mazzotti, Raymond Bussières
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Les Films Paul Grimault, Les Films Gibé, Antenne-2
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...