•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

La vie en rose (La môme) (2007)

La môme je je biografski film iz 2007 godine koji je prosao veoma zapaženo. Zapravo, film je odneo 2 nagrade oskara i još 36 drugih prestižnih nagrada, a za čak 35 je bio nominovan.

Snimljen više od 40 godina nakon njene smrti, film prikazuje buran život ove pevačice i skandal koji je često bacao senku na njenu karijeru.

Edit Pjaf - superzvezda koju je odgajala baka u bordelu u Normandiji, da bi je zatim otkrio na uglu francuskih ulica kao potpuno nepoznatu vlasnik kabarea Luj Leple. Film neosetno spaja više epizoda iz života Pjafove – kao što je nastup njenog ljubavnika, francuskog boksera Marsela Serdana na šampionatu u Njujorku sredinom četrdesetih; period boravka u Holivudu tokom pedesetih; trenutak kada Pjafovu kao devojčicu napušta njen otac gimnastičar (a pre toga majka, ulična pevačica).

Njene sukobe sa zakonom u punoletstvu kao i saobraćajnu nesreću iz 1951. godine i naknadnu zavisnost od morfijuma koja je dovela do toga da ostari pre vremena i bude gotovo nepokretna; i kroz sve to, njenu sposobnost da pretoči svoju ličnu tragediju i emotivnu borbu u svoje pesme koje su zasenjivale publiku.

Žanr:biografija, drama,muzika
Godina:2007
Reziser: Olivier Dahan
Scenario:Isabelle Sobelman, Olivier Dahan
Uloge: Marion Cotillard, Sylvie Testud, Pascal Greggory
Uzrast:PG-13
Award:36 osvojenih
Studio: Legende Films
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:140 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...