•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jimi Hendrix (1973)

Zaboravite dugokose momke koji danas drljaju po žicama, Jimi Hendrix i dalje ostaje neprevaziden. Ovo je klasičan dokumentarac, koji uspeva da prikaže talenat velikog muzičara i koji nas vraća nazad u 60-e godine kroz intervjue sa ocem gitariste, prijateljima i kolegama kao što su Little Richard, Eric Clapton i Pete Townsend.

Townsend u filmu inače priznaje da se sprijateljio sa Claptonom jer su obojica strahovali da će ih Jimi učiniti zastarelim. Čitav film je vešto dopunjen nekim od Jimijevih najboljih nastupa, od spaljivanja njegovog "Fendera Stratocastera", do sviranja zubima na festivalu Woodstock.

Većina materijala sa Hendrixom potiče iz 1969 godine. Na snimcima veliki gitarista deluje kao stidljiv i nesiguran čovek, jedino zaljubljen u muziku.

Ako svirate gitaru, ovo može biti veoma važan trenutak u vašem životu. Ako volite muziku, ovo je prilika da upoznate jednog od najvedh gitarista svih vremena, čoveka koji je uobličio muziku 20. veka.

Žanr:dokumentarni, biografski, muzički
Godina:1973
Reziser:Joe Boyd, John Head
Uloge:Arthur Allen, Albert Allen, Stella Benabon
Uzrast:R
Studio: Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...