•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

1941 (1979)

Ko visoko leti, nisko pada. Posle Bliskih susreta treće vrste Spielberg je mislio da za njega nema granica i tako je uleteo u promašaj, tako strašan, da je sve to moglo da izazove propast njegove karijere. Budimo pošteni, danas je lako biti pametan i videti šta je to fundamentalno pogrešno u Spielbergovoj komediji o post-Perlharborovskoj Americi (osim što nije smešna).

Sama režija i nije tako loša, ali je scenario potpuno nekoherentan i konfuzan, ostavivši komediju bez humora i šala. Inače to je bio Spielbergov film sa najvećim budžetom do tada. Kostimi, rekviziti i najveća glumačka ekipa doprineli su da se režiser potpuno izgubio prepustivši se struji. I on sam to priznaje: Scenario je napisan kao za spektakularnu predstavu automobila koji se sudaraju. Pravi demolition derby. Zaplet sa japanskom podmornicom koja pokušava da opustoši Hollywood ne drži vodu. Sledi suluda pucnjava, jurnjava, tučnjava dok Robert Stack pokušava da smuva Nancy Allen koristeći njen fetišistički san o avionima.

Kritičari su 1941 dočekali na nož. Nekim čudom iz čitave gužve, Spielberg izlazi neoštećen. Iznenađujuće je da se Spielberg zadržao u epohi (Drugi Svetski rat) i u svom sledećem filmu, ovog puta mnogo boljem ostvarenju. Budimo iskreni 1941 je torpedovala Spielbergove snove o komedijama.

Žanr:akcija, komedija, drama
Godina:1979
Reziser:Steven Spielberg
Producent:Buzz Feitshans
Scenario:Robert Zemeckis, Bob Gale
Uloge:John Belushi, Dan Aykroyd, Treat Williams, Christopher Lee, Toshirô Mifune, John Belushi
Uzrast:PG
Award:Nominovan za 3 Oscara
Studio: Universal Pictures, Columbia Pictures Corporation, A-Team
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....