•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Specialist (1994)

Kada se u jednom filmu nađu dve filmske zvezde koje su na vrhuncu slave teško da ne može da ispadne dobar i profitabilan film. To je slučaj i sa filmom 'The Specialist' - hollywoodska zvezda koja je u tom trenutku bila na vrhuncu slave Sharon Stone i njen još slavniji kolega Sylvester Stallone udružili su se i rezultat nije izostao. U pitanju je akcioni triler u američko-peruanskoj koprodukciji pri čemu su Amerikanci dali glavna glumačka imena, a peruanski je reditelj. To je Luis Llosa koji je tokom 90-ih realizovao nekoliko akcionih naslova (Sniper, Anaconda) koji su naišli na solidan prijem publike.

Ray Quick (Sylvester Stallone) je bivši CIA specijalac i stručnjak za eksplozive, koji je napustio službu nakon što je s kolegom Nedom Trentom (James Woods) učinio kobnu grešku u kojoj su stradali nedužni ljudi. Ray godinama živi povučeno u Miamiju izbegavajući svaku vezu s prošlošću. Ali kada u kontakt s njim stupi lepa May Munro (Sharon Stone) i koja od Raya zatraži da joj pomogne u osveti ubicama njenih roditelja. U pitanju je mafijaška porodica Leon na čelu s Joeom (Rod Steiger) i njegovim sinom Tomasom (Eric Roberts) čiji se poslovi krijumčarenja narkoticima mere u milionima dolara. Iako Ray odbije May, uskoro će prihvatiti ponudu shvativši da porodicu Leon štiti njegov bivši partner Ned s kojim ima nereščišćene račune.

Režiser Llosa je film ekranizirao prema seriji romana popularnog pisca Johna Shirleyja koga s pravom smatraju jednim od rodonačelnika cyperpunka. Ovde je glavni junak u realističnom svetu narkomafije, njihovih žrtava i progonitelja, pa su neki kritičari u tome videli i elemente filma noira.

Sharon Stone je film snimila u najaktivnijem periodu svoje glumačke karijere, od hita "Niske strasti" (1992) do oskarovske nominacije za "Casino" (1995). U filmu glumi i oskarovac Rod Steigerr i to kao narkoboss Joe Leon, dok njegovog sina ubicu igra Eric Roberts, brat mnogo poznatije Julie Roberts. Film je privukao još jedno slavno glumačko ime - Jamesa Woodsa, a zanimljivo je da je uloga Raya Quicka prvo ponuđena Stevenu Seagalu, Stalloneu 90-ih, ali ju je on odbio.

"The Specialist" je zaradio više od 170 miliona dolara što ga je uvrstilo među najgledanije filmove 1994. u svetu. Sharon Stone je nominovana za MTV-jevu filmsku nagradu, i to u kategoriji najpoželjnijeg filmskog lika.

Žanr:akcija, triler
Godina:1994
Reziser:Luis Llosa
Producent:Jerry Weintraub
Scenario:John Shirley, Alexandra Seros
Uloge:Sylvester Stallone, Sharon Stone, James Woods
Uzrast:R
Award:3 nagrade i 4 nominacija
Studio:Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...