•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miss Potter (2006)

Miss Potter je biografska drama iz 2006. godine režisera Chris Noonana koja je osvojila 4 nagrada i nominaciju za zlatni globus.

Ovaj film biografija je Beatriks Poter, autorke popularnog dečjeg bestselera 'Priča o zecu Piteru' koja je, zbog vremena u kom je živela, morala da se bori za ljubav, sreću i poslovni uspeh.

Beatriks je počela karijeru kao umetnica koju niko nije podržavao. Živela je u Londonu s ocem Ruperton od koga je nasledila talenat i bezosećajnom majkom koja nije podržavala odraslu ćerku koja radi šarene ilustracije dečjih priča sa životinjama. I urednici izdavačkih kuća i prosci s kojima se susretala kritikovali su njene sklonosti.

Ipak, imala je ljubavnu vezu s izdavačem Normanom i na kraju je ipak uspela da se ostvari i kroz karijeru. Autorka dečjih bestselera koji su početkom prošlog veka postigli uspeh Diznijevih ili Spilbergovih filmskih ostvarenja želela je da vodi nezavisan život i to u vreme kad je društvo očekivalo od žene da se ostvari samo kroz dobar brak...

Žanr:biografija, drama
Godina:2006
Reziser: Chris Noonan
Scenario:Richard Maltby Jr.
Uloge:Renee Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson
Uzrast:PG
Award:4 osvojene
Studio: Phoenix Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo