•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dolphin Tale (2011)

Postoji nešto posebno ljigavo, pa mogu da kažem i gadno, u američkim filmovima koji su okrenuti porodičnim vrednostima namenjenim dečijem uzrastu. Druga stvar je još, pa i odvratnija, a ta je da jednu potencijalno tragičnu priču iz stvarno života izokrenu i izopače u korist već pomenutih porodičnih vrednosti.

Takav je upravo ovaj film.

2005-e godine, beba delfinče je imala tu nesreću da se povredi i zaglavi u konopcima mreže u zalivu Floride. Dobio je tokom spašavanja ime Zimko i u njemu su mnogi ljudi našli inspiraciju da prevaziđu sopstveni hendikep.

Film se bavi spašavanjem i oslobađanjem delfinčeta i sve bi bilo divno i podnošljivo da ne postoji scenario toliko neuverljiv i prozaičan da suze koje izbija na oči nisu suze prijatnice već suze nelagodnosti kakvim dijalozima gledaoci mora da svedoče.

Film ima dečiju ambiciju ali je toliko nejak u tim pokušajima da je trebalo pustiti gledaocima dokumentarne snimke spašavanja koji bi pogodili gledaoca na više nivoa nego ovu gomila nasmejanih i zabrinutih glumaca u ekranizaciji (obratite pažnju na gornju polovinu postera – vidite samo te dobronamerne osmehe). Jer Holivud nikada nije zainteresovan za humanu priču, kakva ova jeste bila, već za promociju svojih vrednosti u kojima nema U od humanog.

Ako želite humane dečije filmove izbegavate američke. Imate, recimo, „Red Dog.“ Njega pogledajte.

Žanr:Dečiji, Porodični, Drama
Godina:2011
Reziser:Charles Martin Smith
Producent:Richard Ingber, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove
Scenario:Karen Janszen, Noam Dromi
Uloge:Harry Connick, Jr,. Nathan Gamble, Ashley Judd, Kris Kristofferson, Morgan Freeman, Jim Fitzpatrick
Uzrast:PG
Studio:Alcon Entertainment
Zemlja:United States
Website:dolphintalemovie.warnerbros.com/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...